Minister giver grønt lys til flere jordemødre

Der skal optages flere jordmødre, oplyser uddannelses- og forskningsministeren.

 

Der bliver født flere børn og fødeafdelingerne har fået tilført flere penge fra politisk side.

Tilsammen betyder det, at behovet for jordemødre kommer til at stige i fremtiden.

Derfor har uddannelses- og forskningsminister Ulla Tørnæs (V) nu givet grønt lys til, at Professionshøjskolen Metropol i København kan øge sit optag fra 67 til 77 jordemødre-studerende i det kommende studieår. Det skriver DR P4 København

- Udvidelsen skal ses i lyset af, at vi igennem finansloven for 2016 tilførte hele fødeområdet 200 millioner kroner over de næste fire år, siger Ulla Tørnæs til DR P4 København.

Men de ekstra jordemødre er tidligst færdiguddannet om tre et halvt år, så de kan ikke løse problemerne på de fødeafdelinger, hvor personalet igennem det seneste år jævnligt har berettet om et voldsomt arbejdspres.

- Vi kan ikke gøre det hurtigere, end det der er lagt op til, siger Ulla Tørnæs.
Hun understreger over for DR P4 København, at det er op til de enkelte hospitaler selv at sikre den nødvendige bemanding. Men det kan blive svært i øjeblikket, hvor ledigheden blandt jordemødre ligger på omkring én procent.

Alligevel er fødeafdelingerne i Region Hovedstaden i gang med at rekruttere, forsikrer formand for regionens sundhedsudvalg, Karin Friis Bach (R).

- Jeg ved, at de ansætter lige nu, så der er jordemødre at ansætte. Og derudover handler det om at tage ekstra læger og sygelejersker ind og på den måde få hjælp fra andre faggruppe, siger hun.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.