Minister fanget i CV-fusk

Uddannelsesminister Esben Lunde Larsen har ikke opgivet korrekte oplysninger på sit CV.
Undervisningsminister Esben Lunde Larsen (V) erkender, at hans cv på Folketingets hjemmeside kan tolkes forkert.  
Undervisningsminister Esben Lunde Larsen (V) erkender, at hans cv på Folketingets hjemmeside kan tolkes forkert.   Foto: Scanpix arkiv

Uddannelsesminister Esben Lunde Larsens (V) CV på Folketingets hjemmeside er prydet med flotte meritter fra Københavns Universitet.

Men ministerens har fusket med CV'et. Det afslører Ekstra Bladet på baggrund af udtalelser fra en norsk missionshøjskole og en aktindsigt, som magasinet Forskerforum har fået fra Københavns Universitet.

Ifølge ministerens officielle Folketings-CV er han "cand.theol., Københavns Universitet, fra 2001 til 2008." Det fremgår altså at han har studeret på universitetet i syv år.

Men det er ikke korrekt. Uddannelsesministeren har nemlig i flere år studeret et helt andet sted - nemlig på en privat højkristen teologi-uddannelse, skriver Ekstra Bladet.

Rektoren på den norske Misjonshøgskolen, Bård Mæland, bekræfter over for avisen, at Esben Lunde Larsen har været indskrevet på skolen fra efteråret 2001 til foråret 2005.

Samtidig viser aktinsigten, som Forskerforum har fået fra Københavns Universitet, at Esben Lunde Larsen først blev optaget på den teologiske bachelor-uddannelse d. 1. februar 2006.

Undervisningsminister Esben Lunde Larsen (V) erkender over for Ekstra Bladet, at hans cv på Folketingets hjemmeside kan tolkes som om, at han har taget hele sin teologi-uddannelse på Københavns Universitet.

Se Ekstra Bladets interview med ministeren her.

Opdatering: Esben Lunde Larsen har sener på dagen ændret sit CV på Folketingets hjemmeside, så der nu blot står, at hans uddannelse blev afsluttet på Københavns Universitet i 2008.


Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.