Minister afventer advokatundersøgelse

Skatteministeren vil vente på en advokatundersøgelse, før han tager stilling til Erling Andersens ansættelse.
Skatteminister Benny Engelbrecht (S) venter med at tage stilling til eventuelle ansættelsesretlige konsekvenser for Skat Københavns direktør Erling Andersen.
Skatteminister Benny Engelbrecht (S) venter med at tage stilling til eventuelle ansættelsesretlige konsekvenser for Skat Københavns direktør Erling Andersen. Foto: JØRGENSEN JAKOB/JAKOB JøRGENSEN

Skatteminister Benny Engelbrecht (S) ønsker at vente på en kommende advokatundersøgelse, før han tager stilling til, om det skal have ansættelsesmæssige konsekvenser for Erling Andersen, at han har været indblandet i Helle Thornings-Schmidts skattesag.

Erling Andersen var ansat som direktør i Skat København, da sagen begyndte, men han er nu ansat som direktør for Indsats i Skat.

- Jeg har ikke et grundlag til at tage stilling om, nogen skal drages til ansvar i denne sag. Derfor har jeg bedt en advokat om at undersøge, hvad ansvarsvurderingen i så fald først måtte være.

- Først når advokatundersøgelsen er færdiggjort, kan vi se, om embedsmændene i sagen kan drages til ansvar. Men vi kan ikke drage nogen konklusioner, før den undersøgelse er på plads, siger Benny Engelbrecht.

Skatteministeren erkender dog, at sagen har en alvorlig karakter.

- Det er hævet over enhver tvivl, at det er meget alvorligt at afgive urigtige oplysninger til Folketingets ombudsmand. I forhold til denne sag konkluderer kommissionen kun, at det har fundet sted, men ikke hvem der står til ansvar.

- Derfor er situationen for alle de indblandede, som den altid har været, indtil advokatundersøgelsen ligger på plads. Først derefter vil jeg rådføre mig med Moderniseringsstyrelsen og Justitsministeriet i forhold til mulige konsekvenser, siger Engelbrecht.

Skatteministerens udmeldinger kommer, efter at kommissionen mandag har udgivet en 1700 sider lang beretning om skattesagen.

I beretningen konkluderes det, at Erling Andersen uberettiget videregav rygter om Stephen Kinnocks seksuelle orientering. Kommissionen mener dog ikke, at der grundlag for at pålægge Andersen et disciplinært ansvar, selvom hans handlinger var kritisable.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.