Mindst syv døde i massive oversvømmelser i Filippinerne

En tropisk storm over Filippinerne har kostet syv mennesker livet og sendt 100.000 på flugt fra vandmasserne.
En redningsarbejder hjælper en nødstedt øst for den filippinske hovedstad Manila fredag. Den tropiske storm Fung-Wong ramte landet og har ført massive oversvømmelser med sig. Mindst syv personer meldes omkommet, mens 100.000 er på flugt fra vandmasserne.
En redningsarbejder hjælper en nødstedt øst for den filippinske hovedstad Manila fredag. Den tropiske storm Fung-Wong ramte landet og har ført massive oversvømmelser med sig. Mindst syv personer meldes omkommet, mens 100.000 er på flugt fra vandmasserne. Foto: Bullit Marquez/AP

Syv mennesker er omkommet, mens 100.000 personer har taget flugten fra massive oversvømmelser i Filippinerne, efter at en tropisk storm har raseret i landet.

Det oplyser de filippinske katastrofemyndigheder.

Fire har mistet livet i hovedstaden Manila. Blandt dem er en toårig pige.

Skoler, regeringsbygninger og finansmarkeder i landet har lukket i hovedstaden og i de nordlige provinser, hvor vandmasserne nogle steder nåede op i to meters højde.

Over 100.000 mennesker er drevet på flugt og opholder sig i evakueringscentre eller hos venner og familie i mere sikre områder af landet.

Tusindvis strandede samtidig i lufthavne og i havnebyer, efter at fly- og færgeafgange blev aflyst på grund af uvejret.

Den tropiske storm Fung-Wong tog til i styrke, da den bevægede sig væk fra Filippinerne med vindstød på op mod 120 kilometer i timen, oplyser det nationale meteorologiske center.

/ritzau/dpa

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.