Mindst ni er dræbt i protester mod IS

Flere steder i Tyrkiet er kurdere gået på gaden for at få regeringen til at gribe militært ind mod IS.
Tyrkisk uropoliti anholder en demonstrant efter at have affyret tåregas under protester i Ankara mod regeringens militære tilbageholdenhed i Syrien. (AP Photo/Burhan Ozbilici)
Tyrkisk uropoliti anholder en demonstrant efter at have affyret tåregas under protester i Ankara mod regeringens militære tilbageholdenhed i Syrien. (AP Photo/Burhan Ozbilici) Foto: Burhan Ozbilici/AP

Mindst ni personer er omkommet, og adskillige er kommet til skade i forbindelse med, at kurdere flere steder i Tyrkiet har demonstreret mod den tyrkiske regerings afvisning af at sætte sit militær ind mod Islamisk Stat (IS).

Politiet affyrede flere steder tåregasgranater og brugte vandkanoner i et forsøg på at få stoppet demonstrationerne.

Protesterne fandt hovedsageligt sted i Tyrkiets østlige og sydøstlige provinser, hvor der et flertal af kurdere. Men der var også sammenstød i Tyrkiets største by, Istanbul, samt i hovedstaden Ankara.

Fem personer blev dræbt i Diyarbakir, den største kurdiske by i den sydøstlige del af Tyrkiet.

Jihadister fra den IS har i flere uger forsøgt at indtage den syriske by Kobani, der ligger tæt ved grænsen til Tyrkiet. Ifølge de seneste meldinger er Kobani tæt på at falde i hænderne på IS.

Kampen om byen har ifølge Syriens Observatorium for Menneskerettigheder, der overvåger krigens gang i Syrien, kostet omkring 400 mennesker livet.

/ritzau/AFP

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.