Mindst ni er dræbt i protester mod IS
Flere steder i Tyrkiet er kurdere gået på gaden for at få regeringen til at gribe militært ind mod IS.
Af leveret af Nyhedsbureauet Newspaq
MERE
Tyrkisk uropoliti anholder en demonstrant efter at have affyret tåregas under protester i Ankara mod regeringens militære tilbageholdenhed i Syrien. (AP Photo/Burhan Ozbilici)
Tyrkisk uropoliti anholder en demonstrant efter at have affyret tåregas under protester i Ankara mod regeringens militære tilbageholdenhed i Syrien. (AP Photo/Burhan Ozbilici) Foto: Burhan Ozbilici/AP


Mindst ni personer er omkommet, og adskillige er kommet til skade i forbindelse med, at kurdere flere steder i Tyrkiet har demonstreret mod den tyrkiske regerings afvisning af at sætte sit militær ind mod Islamisk Stat (IS).

Politiet affyrede flere steder tåregasgranater og brugte vandkanoner i et forsøg på at få stoppet demonstrationerne.

Protesterne fandt hovedsageligt sted i Tyrkiets østlige og sydøstlige provinser, hvor der et flertal af kurdere. Men der var også sammenstød i Tyrkiets største by, Istanbul, samt i hovedstaden Ankara.

Fem personer blev dræbt i Diyarbakir, den største kurdiske by i den sydøstlige del af Tyrkiet.

Jihadister fra den IS har i flere uger forsøgt at indtage den syriske by Kobani, der ligger tæt ved grænsen til Tyrkiet. Ifølge de seneste meldinger er Kobani tæt på at falde i hænderne på IS.

Kampen om byen har ifølge Syriens Observatorium for Menneskerettigheder, der overvåger krigens gang i Syrien, kostet omkring 400 mennesker livet.

/ritzau/AFP

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.