Mindst 30 dræbt i eksplosion i mine

Over 30 mennesker er dræbt ved mineeksplosion i det østlige Ukraine. Redningsmandskab er endnu ikke på plads.
Nogle kilder oplyser til tv-stationen, at der var 73 mennesker i minen, mens andre siger, at der kan have været op mod 207 mennesker i minen. Arkivfoto.
Nogle kilder oplyser til tv-stationen, at der var 73 mennesker i minen, mens andre siger, at der kan have været op mod 207 mennesker i minen. Arkivfoto. Foto: DAG¯ JAN/JYLLANDS-POSTEN

En eksplosion i en kulmine i Donetsk i det østlige Ukraine frygtes at have kostet mindst 30 mennesker livet. Flere andre skal være kvæstet i eksplosionen, skriver flere medier.

Et antal minearbejdere er fanget under jorden og frygtes at være dræbt ved eksplosionen.

Lokale myndigheder i den separatist-kontrollerede region sagde onsdag morgen ifølge Reuters, at der var mere end 30 døde.

Det blev oprindeligt bekræftet af Ukraines parlamentsformand, Vladimir Groisman, som sagde til det russiske nyhedsbureau Tass, at 32 var omkommet, men senere ændrede sin udtalelse.

Han siger nu ifølge medier i Ukraine, at minearbejdernes skæbne fortsat er ukendt, og at det foreløbig kun er bekræftet, at en person er omkommet, skriver det tyske nyhedsbureau dpa.

Oplysninger fra redningsmandskab og minearbejdere på stedet tyder på, at der er omkring 50 minearbejdere spærret inde i minen, skriver Reuters.

Redningsmandskabet arbejder fortsat på at komme frem til det sted i en mineskakt dybt under jorden, hvor eksplosionen fandt sted tidligt om morgenen.

Der er mistanke om, at ulykken er forårsaget af metangas, og chancerne for, at minearbejderne overlever, svinder time for time, siger en unavngiven sundhedsarbejder på stedet til Reuters.

- De bliver mindre og mindre hele tiden, siger hun.

Den russiske tv-station RT meddelte tidligere, at der var forskellige meldinger fra minearbejdernes fagforening og myndighederne om, hvor mange mennesker der befandt sig i minen, da eksplosionen fandt sted.

Nogle kilder oplyste til tv-stationen, at der var 73 mennesker i minen, mens andre sagde, at der kan have været op mod 207 mennesker.

En arbejder, som forlod minen iført beskidte overalls, nævnte onsdag morgen over for Reuters, at 45 mennesker skal være spærret inde i minen. Tallet kunne ikke umiddelbart bekræftes.

- Jeg har hørt, at 45 personer er spærret inde. De fik en ud, siger minearbejderen, der blot oplyser, at han hedder Oleg.

På spørgsmålet om, hvorvidt det kan lykkes at redde flere minearbejdere, svarer Oleg:

- Jeg har været i minen i 23 år, og dette er den fjerde eksplosion, jeg kan huske. Hvis de ikke har fået dem ud med det samme, vil de kun hente lig op senere. En eksplosion er en forfærdelig ting.

I de seneste år har minerne i Ukraine været ramt af en række dødsulykker, der har kostet over 200 minearbejdere livet, blandt andet på grund af svigtende sikkerhedsrutiner.

Zasijadko-minen, hvor eksplosionen fandt sted onsdag morgen, har tidligere været ramt af dødsulykker, rapporterer RT. En eksplosion i 2007 kostede 106 mennesker livet i denne mine.

/ritzau/Reuters

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.