Mindst 24 dræbt i stort jordskred

Tungt maskineri er nu sat ind i eftersøgningen af overlevende og omkomne efter naturkatastrofe i Indonesien.
Redningsarbejdere er i gang med at rydde op efter jordskred i den indonesiske by Jemblung, hvor flere er blevet slået ihjel af muddermasserne.
Redningsarbejdere er i gang med at rydde op efter jordskred i den indonesiske by Jemblung, hvor flere er blevet slået ihjel af muddermasserne. Foto: Bayu Nur/AP

Mindst 24 personer er bekræftet omkommet efter et jordskred på Java i Indonesien lørdag. 88 personer savnes fortsat, og redningsmandskab har sat bulldozere og andet tungt maskineri ind i eftersøgningen af overlevende eller omkomne.

Over 100 boliger i landsbyen Jemblung blev ødelagt, da jord og vand lørdag løsnede sig fra en bjergside efter voldsomme regnskyl.

Omkring 2000 redningsfolk og frivillige deltager i eftersøgningen. Hundredvis af personer er evakueret fra området, der ligger cirka 250 kilometer fra Jakarta.

- Jeg er så bekymret, siger den 45-årige Sutinem med tårer i øjnene, mens hun ser på redningsarbejdet

12 af hendes familiemedlemmer, der i blandt hendes børn, blev begravet i muddermasserne, mens hun selv var på arbejde et andet sted.

Monsunsæsonen i Indonesien er netop begyndt, og skreddet er et resultat af massiv regn. Det er derudover almindeligt, at stormfloder rammer landet i denne periode, der varer til april.

Ifølge det nationale katastrofeberedskab bor cirka halvdelen af den indonesiske befolkning på 250 millioner mennesker i områder, der er udsatte i forhold til risiko for jordskred.

/ritzau/AFP

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.