"Min far skød min hund": Anne-Grethe Bjarup Riis deler fælt minde

Skuespilleren og forfatteren husker med gru tilbage på dengang, hendes far slog Bine ihjel.
"Det værste var, at jeg intet fik at vide. Jeg vågnede bare op en morgen og spurgte, hvor min hund var."
"Det værste var, at jeg intet fik at vide. Jeg vågnede bare op en morgen og spurgte, hvor min hund var." Foto: SCANPIX arkiv

Skuespilleren, forfatteren og filminstruktøren Anne-Grethe Bjarup Riis er normalt en rapkæftet dame. Men da ugebladet Her&nu for nylig talte med hende, blev hun ifølge bladet lidt bevæget, da hun fortalte om hunden Bine, som hun havde, da hun var barn.

-  Jeg holdt så meget af den hund. Derfor kom det som et chok, at den var blevet skudt af min far. Jeg var ikke så gammel, og jeg elskede den hund, fortalte Anne-Grethe Bjarup Riis, da Her&nu mødte hende under optagelserne til TV 2’s nye hundeprogram 'Hvem sagde vuf?', hvor kendte og ikke mindst deres hunde udsættes for udfordringer.

Hun fortalte videre, at familien stod overfor at skulle flytte i parcelhus, og der kunne man ifølge hendes forældre ikke have hund.

- Vi boede på det tidspunk på landet, men jeg kunne slet ikke se problemet. Det værste var, at jeg intet fik at vide. Jeg vågnede bare op en morgen og spurgte, hvor min hund var. Og så sagde min far, at den havde han da skudt, lyder den hjerteskærende barndomsberetning fra Anne-Grethe Bjarup Riis.

Hun har som voksen selv blevet hundeejer - og passer naturligvis særdeles godt på sin vovse.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.