Mimi Jakobsen afslører: Min far var min mor utro

I en ny erindringsbog fortæller Mimi Jakobsen nu alt om faderens ukendte fortid.
"Hans utroskab lå og lurede i baggrunden, da jeg selv blev offentligt kendt som politiker. En sekretær her, en veninde der, eller hvem de nu var, jeg ville helst være fri for at tænke på det," skriver Mimi Jakobsen i en ny bog.
"Hans utroskab lå og lurede i baggrunden, da jeg selv blev offentligt kendt som politiker. En sekretær her, en veninde der, eller hvem de nu var, jeg ville helst være fri for at tænke på det," skriver Mimi Jakobsen i en ny bog. Foto: Scanpix/arkiv

På overfladen emmede den kendte familie Jakobsen af idyl og lykke.

Men nu afslører den tidligere minister og formand for Centrum-Demokraterne, Mimi Jakobsen, at faderen Erhard Jakobsen, levede et liv med utroskab og sex bag den polerede facade. 

Det fortæller Mimi Jakobsen i en ny erindringsbog 'Vendepunkter', skriver Ekstra Bladet.

Erhard Jakobsen var stifter af Centrum-Demokraterne, minister, tidligere borgmester i Gladsaxe Kommune - og utro med konen Kate, fortæller Mimi Jakobsen i bogen.

Moderen vidste det, og Mimi Jakobsen blev selv bekendt med faderes utroskab og omfangsrige sexliv allerede som teenager.

"Hans utroskab lå og lurede i baggrunden, da jeg selv blev offentligt kendt som politiker. En sekretær her, en veninde der, eller hvem de nu var, jeg ville helst være fri for at tænke på det. Det var hans liv, tænkte jeg for at skyde det fra mig. Jeg vidste, at det foregik, men jeg tog afstand fra det, fordi hans utroskab i min opvækst kom til at markere et afgørende vendepunkt, en kile, der for altid splintrede min forestilling om samhørigheden i min familie og trygheden i min barndom," skriver Mimi Jakobsen ifølge Ekstra Bladet i bogen.

Hun har holdt på hemmeligheden i næsten 56 år og er glad for, at den ikke blev røbet tidligere:

- Pressen var anderledes dengang og skrev ikke om alle de folketingsmænd, der havde noget kørende ved siden af, på bordeller, eller hvor fanden de nu gjorde det. Faktisk oplever jeg stadig, at ældre kvinder kommer op til mig og siger: 'Jeg har ’danset’ med din far.' Jeg må bide mig selv i tungen for ikke at svare: 'Ja, hvem i alverden har ikke det,' siger hun til Ekstra Bladet.

Mimi Jakobsen fortæller, at moderen aldrig overvejede en skilsmisse.

'Vendepunkter' udkommer i næste uge.

 

 

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.