Milliongevinst: Dong-direktør forgyldes på børsnotering

Når Dong går på Børsen 9. juni kan knap 3300 medarbejdere tilsammen blive lidt over en milliard kroner rigere.
Knap fire år efter Henrik Poulsen satte sig i stolen som direktør for Dong, kan hans aktiepost i Dong udløse op til 27 millioner kroner i gevinst. Henrik Poulsen fylder 50 år til september.
Knap fire år efter Henrik Poulsen satte sig i stolen som direktør for Dong, kan hans aktiepost i Dong udløse op til 27 millioner kroner i gevinst. Henrik Poulsen fylder 50 år til september.
Foto: Scanpix/arkiv

De medarbejdere i Dong Energy, der havde penge til at købe medarbejder-aktier for i 2014, står til at tjene temmelig godt på investeringen, når energiselskabet børsnoteres 9. juni.

I følge Finans.dk anslås de medarbejdere, der har købt aktier i virksomheden at score en gevinst på lidt over en milliard.

Pengene fordeler sig med 500 millioner kroner til 3078 menige medarbejdere og 212 ledere, som ventes at skulle dele 550 millioner kroner mellem sig.

Topchef scorer op mod 27 mio.

Blandt lederne er selskabets administrerende direktør Henrik Poulsen. Og han kommer til at score en gevinst på mellem 20 og 27 millioner kroner.

I følge Ekstra Bladet oplyser Dong Energy, at Henrik Poulsen i 2014 købte for 6,2 millioner kroner aktier.

Oven i kommer så en bonusordning på 125 procent ekstra aktier. Det betyder, at Henrik Poulsen ligger inde med aktier for omkring 14 millioner kroner.

Aktierne købte direktøren for 107,25 kroner stykket i 2014.

Når Dong Energy børsnoteres venter virksomheden, at aktieprisen bliver mellem 200 og 255 kroner.

Det betyder, at Henrik Poulsen bliver 20 millioner rigere, hvis aktiekursen ender på 200, eller at han kan hive 27 millioner kroner ind, hvis kursen lander på 255 kroner.

Derudover tjente Henrik Poulsen i 2015 13,7 millioner kroner i løn for at være direktør for Dong Energy. Det fremgår af den seneste årsrapport, skriver Ekstra Bladet. 

- Hvis vi ender med at komme ud med den maksimale tildeling af bonus-aktier, så vil det jo være en afspejling af, at Dong Energy er blandt de energiselskaber i Europa, der har klaret sig bedst og skabt mest værdi i perioden. Indførelsen af aktieprogrammet i forbindelse med kapitaludvidelsen var et ønske fra ejerne, som gerne ville give medarbejdere og ledere i Dong Energy en interesse i selskabets langsigtede udvikling frem mod en børsnotering. Vores politik er, at Dong Energy ikke skal være lønførende, men at vi skal kunne tilbyde konkurrencedygtige lønninger, skriver Dongs bestyrelsesformand, Thomas Thune Andersen, i en mail via Dong Energys presseafdeling til Ekstra Bladet.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.