Millionærer overrasker: Vi vil betale mere i skat

40 velhavende amerikanere har skrevet et brev til flere lovgivere i New York. De vil gerne betale mere i skat.
Måske får fattige i New York hjælp fra en uventet kant. 40 velhavere vil nemlig betale mere i skat.
Måske får fattige i New York hjælp fra en uventet kant. 40 velhavere vil nemlig betale mere i skat. Foto: Scanpix arkiv

Medlemmer af de velhavende familier Rockefeller og Disney er blandt de 40 amerikanske velhavere, som nu beder om at få hævet deres skat, så fattige kan få mere hjælp  - og der kan blive rettet op på svigtende infrastruktur.

Det skriver Associated Press.

Millionærerne har ganske enkelte skrevet et brev til den demokratiske guvernør, Andrew Cuomo, og flere lovgivere i delstaten New York og foreslået højere skattesatser for de rigeste. 

I brevet skriver de, at det er en nødvendighed for at imødegå hjemløshed og fattigdom blandt børn samt sørge for vedligeholdelse af aldrende broer, tunneller, vandrør og veje.

- Som newyorkere, der har bidraget til og nydt godt af den økonomiske vitalitet i vores stat, har vi både evnen og ansvaret for at betale vores rimelig andel. Vi har råd til at betale vores nuværende skatter, og vi har råd til at betale endnu mere, står der blandt andet i brevet.

Det må siges at være et usædvanligt træk fra den del af samfundet. Forslaget står da også over for betydelige politiske hindringer.

Mens det demokratiske flertal i forsamlingen har sin egen plan om at øge skatterne for millionærer, er det republikanske-ledede senat nemlig imod idéen.

- Uanset om det er indkomstskatter, ejendomsskatter, erhvervsskatter, brugerbetaling eller vejafgifter, støtter vi ikke en forhøjelse af skatterne eller beder hårdtarbejdende newyorkere om at grave dybere ned i deres lommer for at betale mere, sagde republikaneren og senatets leder John Flanagan som svar på, at demokraten Carl Heastie fremlagde millionærernes forslag om øgede skatter.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.