Milliardsvindel i Skat: Kun fem medarbejdere stod bag udbetalinger

Der var kun fem mand i Skat til at behandle 41.764 refusionsanmodninger sidste år, skriver Finans.
Det var ikke mere end fem medarbejdere, der havde ansvaret for at kontrollere milliardudbetalingerne til formodede kriminelle i udlandet.
Det var ikke mere end fem medarbejdere, der havde ansvaret for at kontrollere milliardudbetalingerne til formodede kriminelle i udlandet. Foto: Scanpix

Mens milliarderne strømmede ud af den danske statskasse til formodede kriminelle i udlandet i skatterefusioner, havde Skat overladt ansvaret for hele området til blot fem medarbejdere.

Det bekræfter Skat over for Finans.

Oplysningen overrasker ekspert, der konkluderer, at Skats kontrol med milliardudbetalingerne reelt har været ikke-eksisterende.

Den formodede svindel er foregået ved, at udenlandske selskaber har bedt om refusion af udbytteskat på udbytter fra danske, børsnoterede selskaber.

Problemet var bare, at de ifølge mistanken aldrig havde været aktionærer i selskaberne, og derfor heller aldrig havde modtaget udbytter eller betalt kildeskat.

Sidste år var der 41.764 refusionsanmodninger, der udløste udbetalinger for 6,1 mia. kr. I 2015 tegner både antal og beløb til at blive endnu større.

Skat vil ikke oplyse over for Finans, om alle de fem medarbejdere har lavet kontrol, eller om nogle af dem har været beskæftiget med andre dele af processen.

Men hvis man antager, at de alle har lavet kontrol, og ingen havde sygedage eller andet fravær, så svarer det til, at hver af de fem på et år med 220 arbejdsdage i 2014 skulle behandle 38 anmodninger om dagen.

- Når fem mand håndterer så store beløb og så mange enkeltsager, så kan man ikke lave reel kontrol. Det er en ren ekspedition, siger professor på Roskilde Universitet Bent Greve, der blandt andet forsker i samfundsøkonomi og politik, til Finans.

Skats ledelse vil over for Finans ikke forholde sig til, om man har haft for få medarbejdere på opgaven.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.