Mille brugte julehjælp til sine hunde - Facebook raser

Den 26-årige kontanthjælpsmodtager Mille har brugt julehjælpen fra Hundige og Kildebrønde Kirker på madskåle og pyntehalsbånd til sine tre hunde.
ARKIVFOTO: På Facebook svarer Mille kritikerne: ”Forstår godt, det ville hjælpe folk med børn, men nu er det ikke mig, der bestemmer hvem der skal have og ikke have hjælp .. At jeg har valgt at forkæle mine hunde, kan jeg ikke se noget problem i, i forkæler jeres børn, og jeg forkæler mine hunde.”
ARKIVFOTO: På Facebook svarer Mille kritikerne: ”Forstår godt, det ville hjælpe folk med børn, men nu er det ikke mig, der bestemmer hvem der skal have og ikke have hjælp .. At jeg har valgt at forkæle mine hunde, kan jeg ikke se noget problem i, i forkæler jeres børn, og jeg forkæler mine hunde.” Richard Sylvestersen/Scanpix

Alle danskere kan ansøge om julehjælp fra private organisationer og lokale kirker. Pengene må modtagerne i sagens natur bruge, som de vil – det er bare langtfra sikkert, at Facebook-danmark har lige så meget til overs for dem, der køber halsbånd til deres hunde, som dem, der køber flæskesteg og gaver til børn fra trange kår.

Det fandt 26-årige Mille ud af, efter hun havde skrevet på Facebook, at hun netop havde fået julehjælp fra den lokale kirke og for pengene havde købt et nyt pyntehalsbånd og en ny lyserød madskål til sin ene hund og en blå madskål og et kødben til den anden hund.

Opslaget er blevet delt 450 gange og har fået tæt på 100 kommentarer. Mange af dem kritiserer Mille:

Sofie Bo KB skriver: ”Julehjælp er jo til folk, der mangler, og det gør du jo ikke, når det er til hunde, selvom jeg ikke får mange penge, ville jeg aldrig søge, da det er til folk, der virkelig ikke kan klare sig ...”

Michella Diana Nielsen skriver: ”Nogen personer kan bare ikke se den verden vi lever i .. De bor kun i deres egen lille osteklokke hvor de kun tænker på dem selv.”

Majken Lyngholm Thomsen supplerer: Okay.. Dejligt i fik hvad i ville. Dette er dog over min grænse, men hver sin holdning. Jeg fik afslag på vores og sidder med 2 børn. Alle har ret til søge og hvordan de vælger er deres valg. Men seriøst altså... Undskyld men bliver lidt harm over det du skriver. Nok min indre holdning. Tillykke med det i fik og glædelig jul.”

Sanne Danquart Nordberg: ”Nej men bare det at du søger burde give dig en grim smag i munden.”

Til tv2.dk siger Mille, at hun har søgt, fordi hun er på kontanthjælp:

- Jeg havde slet ikke regnet med, at jeg ville få den. Men det gjorde jeg, og så var jeg ikke i tvivl om, at pengene skulle gå til hundene, for de er mine et og alt. Så skal folk ikke blande sig i, hvad jeg bruger dem til, siger Mille, der ikke ønsker at stå frem med sit efternavn.

På Facebook svarer hun kritikerne: ”Forstår godt, det ville hjælpe folk med børn, men nu er det ikke mig, der bestemmer hvem der skal have og ikke have hjælp .. At jeg har valgt at forkæle mine hunde, kan jeg ikke se noget problem i, i forkæler jeres børn, og jeg forkæler mine hunde.”

I Hundige og Kirkebrønde Kirkers menighedsråd, vil man nu overveje, om proceduren for julehjælpen skal ændres næste år.

- Vi har ikke ressourcer til at sortere, så vi må have tillid til folkesjælen, men måske vi er nødt til at lave det om på grund af den her sag, siger sogne-dirigot Hanne Hummelshøj til tv2.dk.

Modtagere af julehjælpen fra Hundige og Kirkebrønde Kirker får i år enten en julekurv eller 400 kroner, hvis man er enlig. Har man har børn, får man 600 kroner ekstra pr. barn. Der er dog et loft på 2000 kroner i alt.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.