Miljøet skal ind i virksomhedernes regnskaber

To S-ministre vil tvinge de 1100 største danske selskaber til at rapportere om miljøbelastning i årsregnskabet
Erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsen (S) vil sammen med miljøministeren indføre krav til de 1100 største virksomeheder om, at de skal rapportere hvor meget de belaster miljøet.
Erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsen (S) vil sammen med miljøministeren indføre krav til de 1100 største virksomeheder om, at de skal rapportere hvor meget de belaster miljøet. Foto: Steen Brogaard/free

I fremtiden er det ikke kun tørre tal som eksempelvis om omsætning, overskud og langfristet gæld, virksomheder skal rapportere om i deres årsregnskab.

De to socialdemokratiske ministre, miljøminister Kirsten Brosbøl og erhvervsminister Henrik Sass Larsen vil stille krav til de 1100 største danske virksomheder om, at de skal oplyse, hvordan de belaster miljøet.

Det skriver dagbladet Børsen.

- Det vil give virksomhederne et stærkt incitament til at udvikle en miljøpolitik, hvis de ikke allerede har en. Alt andet lige er der altså flere virksomheder, der nu skal arbejde med miljø, siger miljøminister Kirsten Brosbøl til Børsen.

Det er ikke regeringens tanke, at virksomhederne skal have ekstra administrative byrder med det nye krav. Til gengæld for den nye rapportering om belastningen af miljøet vil regeringen afskaffe kravet om de grønne regnskaber - det bliver frivilligt.

De nye krav vil gælde fra og med årsregnskabet i 2015.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.