Migrantbådene til Italien fyldes atter op

Flere og flere flygtninge og migranter forsøger igen at krydse Middelhavet fra Nordafrika for at komme til EU.
I de seneste dage er antallet af migranter og flygtninge, som sejler fra Libyen mod Italien, taget til igen. På billedet fra lørdag går migranter langs et jernbanespor i det nordlige Grækenland. Her er omkring 2000 migranter strandet ved grænsen til Makedonien, som ikke vil lade dem passere. Makedonerne siger, at der er tale om økonomiske migranter, som ikke har krav på asyl.
I de seneste dage er antallet af migranter og flygtninge, som sejler fra Libyen mod Italien, taget til igen. På billedet fra lørdag går migranter langs et jernbanespor i det nordlige Grækenland. Her er omkring 2000 migranter strandet ved grænsen til Makedonien, som ikke vil lade dem passere. Makedonerne siger, at der er tale om økonomiske migranter, som ikke har krav på asyl. Foto: Petros Giannakouris/AP

Antallet af flygtninge, der forsøger at krydse Middelhavet fra Libyen til Italien, er steget drastisk i de seneste dage, selv om vejret er blevet noget mere råt, end det var i sommer.

Det siger den italienske kystvagt ifølge det tyske nyhedsbureau dpa.

I de seneste fire dage er 4900 flygtninge og migranter i sølle fartøjer hjulpet i land af kystvagten.

I hele november ankom i alt 2478 flygtninge og migranter med båd fra Libyen til Italien.

Det er dog langt færre end i juni, da der ankom 23.186 flygtninge og migranter til Italien fra Libyen.

Kystvagten siger, at redningsoperationerne, som har bragt de 4900 mennesker til Italien fra torsdag til søndag, er gennemført af blandt andet kystvagten, den italienske flåde samt EU's mission EUNAVFOR MED og velgørenhedsorganisationen Læger uden Grænser.

Det franske nyhedsbureau AFP skriver, at migrantbådene er sejlet af sted, fordi vejret i nogle dage er blevet mildere.

FN siger, at antallet af migranter til EU faldt i november. Det skyldtes delvist et mere hårdt vejr på Middelhavet, og så skyldtes det også, at de tyrkiske myndigheder slog til mod menneskesmuglere.

Bølgen af migranter og flygtninge til Europa kommer overvejende ad to ruter, nemlig fra Libyen mod Italien og så fra Tyrkiet mod Grækenland.

IMO, Den Internationale Organisation for Migration, anslog i slutningen af november, at i alt 860.000 migranter er kommet til EU i år.

Anslået 3500 er omkommet på Middelhavet.

De mange migranter og flygtninge kommer blandt andet fra afrikanske lande og fra Mellemøsten, specielt Syrien.

Men der kommer også mange fra Afghanistan og Iran.

/ritzau/dpa

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.