Mie er studerende: SU er ikke bare lommepenge!

SU kan hjælpe studerende til en videregående uddannelse, mener Mie Michelle Nielsen Hoe.
"Jeg ville f.eks. uden SU ikke have gået på min uddannelse," skriver Mie Michelle Nielsen Hoe i et debatindlæg.
"Jeg ville f.eks. uden SU ikke have gået på min uddannelse," skriver Mie Michelle Nielsen Hoe i et debatindlæg. Modelfoto: Iris/Scanpix/arkiv

SU ikke bare er lommepenge og en gavmild donation, men noget, der hjælper en person videre til en videregående uddannelse.

Sådan lyder budskabet fra Mie Michelle Nielsen Hoe i et debatindlæg i Jyllands-Posten.

Hun studerer på stx, går i 3.g og får hjemmeboende SU.

"Jeg tror, at voksne glemmer, hvordan det var, da de selv studerede, ellers har de bare haft rigtig gode betingelser," skriver hun blandt andet i sit indlæg.

Hendes egne betingelser er, at hun bor hos sin mor, der er ene forsøger og har svært ved at få økonomien til at køre rundt. 

Hun opstiller i sit indlæg et fiktivt budget for en hjemmeboende studerende, der får cirka 2.154 kroner om måneden i SU. Når de faste udgifter til husleje til forældrene, transport, mobilabonnement, forsikring, hygiejnesager og udgifter til en sportsgren er betalt, er der omkring 178 kroner om måneden tilbage til tøj, medicin eller andre uforudsete udgifter.

Mie Michelle Nielsen Hoe gennemgår disse ting, fordi hun vil have folk til at tænke over, at SU hjælper unge videre til en videregående uddannelse.

"Jeg ville f.eks. uden SU ikke have gået på min uddannelse, jeg ville have været på en erhvervsuddannelse for at have en højere indtægt til min mors og min økonomi, selvom jeg gerne vil være forsker. SU er det, der gør, at de unge har råd til at tage deres uddannelse og få høje karakterer, fordi de kan koncentrere sig om skolen," skriver Mie Michelle Nielsen Hoe i debatindlægget.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.