Microsoft præsenterer første bærbare pc og nye mobiler

Ved et stort anlagt presseevent i USA præsenterede et af verdens mest værdifulde brands tirsdag nye produkter.
Microsoft-grundlægger Bill Gates til et møde med den kinesiske regering tidligere på året.
Microsoft-grundlægger Bill Gates til et møde med den kinesiske regering tidligere på året. Foto: Ted S. Warren/AP

Tirsdag løftede den amerikanske softwaregigant Microsoft sløret for en række nye produkter ved et stort anlagt presseevent i New York. Blandt Microsofts nyheder var firmaets første laptop, en ny række Lumia-smartphones og en ny Surface-tablet.

- Med Windows 10 og disse nye Microsoft-produkter er du garanteret magiske øjeblikke, sagde Satya Nadella, topchef for Microsoft, højtideligt.

Siden Microsoft lancerede Windows 10, er 110 millioner tablets og laptops verden over blevet udstyret med systemet.

Pressemødet tirsdag havde derfor det overordnede tema at lancere en række produkter, der alle vil fungere med det nye Windows 10.

Den bærbare computer Surface Book bliver Microsofts første af sin slags nogensinde.

Laptoppen bliver en udvidelse af Microsofts eksisterende Surface-linje, der oprindeligt er en linje af tablets, som er sat i verden for at konkurrere med Apples iPad.

Den nye Surface Book vil prismæssigt starte på 1499 dollar. Microsoft Danmark oplyser dog, at den ikke vil være tilgængelig i Danmark.

Blandt de nye tiltag var også tre smartphones, Lumia 950, Lumia 950 XL og Lumia 550.

Alle tre telefoner bliver udstyret med et dobbelt antennesystem, der ifølge Microsoft vil skabe et bedre signal for telefonens brugere.

Alle nye tablets og smartphones bliver udstyret med Windows Hello, der er et log-in system, der skanner brugerens ansigt, øjets regnbuehinde eller fingeraftryk for at verificere deres identitet og give dem adgang til deres telefon, tablet eller computer.

Microsoft er ifølge det anerkendte amerikanske erhvervsmagasin Forbes verdens næstmest værdifulde brand, kun overgået af Apple.

/ritzau/AFP

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.