Michéle Bellaiche: Jeg er egentlig ikke en rigtig journalist

Michéle Bellaiche havde ved Billed-Bladets Guldfest sat sig rigtig godt til rette ved sit bord, da årets kvindelige vært skulle kåres. Hun måtte dog hurtigt rejse sig, da hun blev udnævnt som vinderen for 2. gang. Her fortæller hun til SØNDAG om sin vej til skærmen og drømmejobbet.
Michéle Bellaiche har fået stor succes som tv-vært, selvom hun ikke har en uddannelse som journalist.
Michéle Bellaiche har fået stor succes som tv-vært, selvom hun ikke har en uddannelse som journalist. Jonas Skovbjerg Fogh / Scanpix

En egentlig journalistisk uddannelse har Michéle Bellaiche aldrig fuldført. Hun har derimod studeret litteraturvidenskab og samfundsvidenskab. Det var først, da hun fik journalistik og formidling som bifag på Københavns Universitet, der skete noget.

– Det sagde simpelthen klik, og jeg kunne bare mærke, at det var det, jeg skulle. Dengang kunne man ikke blive journalist på universitetet, og jeg orkede ikke at skulle til Aarhus og starte forfra med fire år på Journalisthøjskolen for at kunne kalde mig journalist, forklarer hun til SØNDAG.

Læs også interviewet på søndag.dk, hvor Michéle Bellaiche blandt andet fortæller om sin skilsmisse.

En uventet mulighed

Efter at have fået afslag fra Filmskolens tv-tilrettelægger-linje kom der alligevel en uventet mulighed.

– Så skete der bare det, at jeg blev ringet op af to journalister, som hentede mig til et produktionsselskab, som skulle levere nyheder til TV3. Og så – ja, så var jeg i gang, siger hun til SØNDAG.

Til spørgsmålet om hun har overvejet at søge ind på Filmskolen igen, siger hun:

– Nej, ikke for alvor. Fordi de jobs, jeg hurtigt begyndte at få, var jo i virkeligheden det, jeg allerhelst ville. Og efter det ene job kom det næste. Men jeg kan stadig blive ramt af den dér: »Egentlig er jeg ikke rigtig journalist!«.

Cecilie Frøkjær: Derfor stoppede jeg i Go’ aften Danmark. Se interviewet på søndag.dk.

Ikke en døgnflue

Michéle Bellaiche havde dog et vigtigt mål, da hun startede sin karriere som vært. Og det mål har hun allerede nået.

– Jeg kan huske, da jeg blev vært dér for 17 år siden, da tænkte jeg, at det eneste vigtige mål, jeg har, det er, at jeg ikke vil være en døgnflue. Jeg vil ikke være vært bare for at være vært. Jeg ville noget med det, jeg stod og formidlede. Og sådan har jeg det stadig, siger hun og fortsætter:

– Derfor er jeg heller ikke bare en vært, der møder ind og står foran kameraet og siger »Go’ aften Danmark«. Jeg har fundet ud af, at det giver mig energi at møde ind om morgenen og være med til at udvikle idéer og få holdet til at spille.

– Jeg tror, jeg var blevet træt af det, hvis jeg kun var vært-vært. Jeg synes, jeg har fået mange flere strenge at spille på. Og det tror jeg også er smart. For det kunne jo være en eller anden dag, at jeg ikke skulle være vært længere. Enten fordi jeg ikke gider mere, eller fordi seerne ikke gider mig. For sådan er tv-branchen. Det kan være slut i morgen.

– Og så ved jeg trods alt, at jeg ikke bare har været en døgnflue, men at jeg har noget mere langtidsholdbart i mig.

– Hvad jeg så skulle lave, aner jeg ikke. Men jeg tror altid, jeg vil have noget at gøre med journalistik, siger hun til SØNDAG.

Af SØNDAG, redigeret af Webredaktionen, Aller Media

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.