Prestige 2016

Michelle gør alt for at finde et job: "Men folk er så hurtige til at dømme"

Danskerne har fået mere respekt for de ledige, viser undersøgelse. Det mærker 48-årige Michelle Fleron dog ikke meget til, selvom hun har været særdeles kreativ i sin jobsøgning.
Michelle Fleron fra Mogenstrup på Sydsjælland er ivrigt jobjæger. Hun har blandt andet haft en reklame for sig selv bagpå sin bil og haft en reklame i radioen.
Michelle Fleron fra Mogenstrup på Sydsjælland er ivrigt jobjæger. Hun har blandt andet haft en reklame for sig selv bagpå sin bil og haft en reklame i radioen. Foto: Asger Ladefoged, Scanpix

Danskerne ser mere positivt på arbejdsløse i dag end for 10 år siden, viser en ny undersøgelse fra Avisen.dk og Ugebrevet A4.

Spørger man en forsker, skyldes det, at vi har set, at langt de fleste arbejdsløse hverken mangler motivation eller evner.

Lige netop det er den 48-årige kontorassistent Michelle Fleron fra Mogenstrup på Sydsjælland et strålende eksempel på.

Siden 2012 har hun nemlig stået uden arbejde ad to omgange, og siden da har hun mildt sagt taget utraditionelle metoder i brug.

- Samme dag jeg startede, lagde jeg medicinen på hylden. Jeg har aldrig været så glad som i de fem måneder.
Michelle Fleron, arbejdsløs kontorassistent

Chokoladeskrift og radiospot

For to år siden fik hun for eksempel et radiospot i den sjællandske radiokanal SLR, hvor hun kunne fortælle tusindvis af lyttere, at hun ivrigt søgte job. Det var med til at give hende et fem måneders vikariat i en virksomhed. Jobbet var en stor lettelse, for ovenpå måneders ledighed var hun så stresset, at hun måtte tage medicin for at klare sig igennem dagen.

- Samme dag jeg startede, lagde jeg medicinen på hylden. Jeg har aldrig været så glad som i de fem måneder, fortæller Michelle Fleron.

Efter vikariatet står hun nu uden arbejde igen. Og allerede efter første samtale med Jobcentret meldte ubehaget sig igen.

- Jeg har været ledig i fem måneder, men jeg har det rigtig svært ved bare at gå herhjemme helt alene. Jeg savner virkelig at arbejde og at have noget socialt med andre mennesker, siger hun til Avisen.dk.

Dagpengene rækker ikke langt, når Michelle Fleron sammen med sin mand skal betale for hus, hund, bil og to teenagebørn. Hun glæder sig til en dag at finde et job. (Foto: Asger Ladefoged, Scanpix)

Gennem årene har Michelle Fleron også forsøgt at friste chefernes søde tand. Hun har tidligere bagt kager, som hun leverede til virksomheder med opråbet "Job søges" skrevet med chokoladeglasur.

Hendes tidligere bil har endda fungeret som en rullende jobansøgning. Neongule bogstaver i bagruden bekendtgjorde en overgang, at hun søgte job som kontorassistent. Lige nu søger Michelle Fleron også job på livet løs og forbereder sig på en messe i Vordingborg, hvor hun vil dele visitkort og flyers ud til interesserede arbejdsgivere.

Michelle Flerons tidligere bil fungerede som en firhjulet jobansøgning (Foto: Privat)

- Jeg er møghamrende træt af, at folk tror, at det er let
Michelle Fleron, arbejdsløs kontorassistent

Velmenende og nedladende

Selvom Michelle Fleron har lagt enorme mængder energi i at finde et nyt job, føler hun sig stadig stemplet af omverden. For når spørgsmålet "Hvad laver du så?" bliver besvaret af, at man er på dagpenge, bliver folk forundrede. Og så kommer de velmenende, men nedladende spørgsmål, oplever Michelle Fleron.

- Folk er hurtige til at dømme. "Hvorfor kan du ikke bare finde et arbejde?" "Kan du ikke bare sælge huset?" "Hvorfor gør du ikke sådan og sådan?" spørger de. Jeg er møghamrende træt af, at folk tror, at det er let, siger Michelle Fleron. 

- Jeg synes, vi bliver set på som dovne andenrangsmennesker, selvom jeg virkelig gerne vil arbejde og gør alt, hvad jeg overhovedet kan.
Michelle Fleron, arbejdsløs kontorassistent

Trods hendes store entusiasme i jobjagten mærker hun derfor ikke meget til, at danskerne ser mere positivt på de arbejdsløse. 

- Jeg synes, vi bliver set på som dovne andenrangsmennesker, selvom jeg virkelig gerne vil arbejde og gør alt, hvad jeg overhovedet kan. Lige nu har jeg for eksempel søgt job som driftsoperatør om natten. Men jeg fik et afslag, fordi jeg er oppe imod folk, der har erfaring med den slags job, siger hun.

Så længe hun er ledig, vil hun dog fortsætte med både den klassiske og den lidt mere kreative måde at søge job.

- Jeg har lavet rigtig mange kreative ting, og det bliver jeg ved med. Jeg er allerede gået i tænkeboks, siger hun.

Se TV2 Østs indslag om Michelle Flerons radiospot her

 

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.