Michael Bundesen efter blodpropperne: Sådan har jeg det i dag

Talkshowet Meyerheim på TV2 snakker med Shu-Bi-Dua om dengang og nu. Michael Bundesen fortæller om sit helbred i dag.
Michael Bundesen er her fotograferet i 2010 - året før han blev ramt af to blodpropper.
Michael Bundesen er her fotograferet i 2010 - året før han blev ramt af to blodpropper. Foto: Scanpix/arkiv

Michael Bundesen bliver omdrejningspunktet, når Talkshowet Meyerheim på TV 2 Charlie onsdag besøger den tidligere forsanger og frontfigur i Shu-Bi-Dua.

Michael Bundesen blev i 2011 blev ramt af to blodpropper i hjernen, og han har siden kæmpet for at få et godt liv. Han fortæller til Talkshowet Meyerheim, at han har ikke haft det bedre siden blodpropperne ramte. 

"Min hjerne er jo, kan man sige, kortsluttet, så der er mange ting, jeg ikke selv bestemmer. Pludselig får jeg nogle kramper, fordi der er nogle synapser (forbindelsen mellem nerverne i hjernen, red.), der ikke snakker som de skal", siger Michael Bundesen til Talkshowet Meyerheim forud for programmet.

Hans humør er fint, og han ser ikke blodpropperne som en straf for det liv, han har ført. Han var aktiv fra Shu-Bi-Dua så dagens lys i 1973 til blodpropperne ramte. I 2013 modtog en tydeligt rørt Michael Bundesen Danish Music Awards ærespris på vegne af Shu-Bi-Dua.

Når Talkshowet ruller hen over skærmen, vil Michael Bundesen ikke være med i studiet. I stedet sidder Michael Hardinger, Kim Daugaard og Claus Asmussen i de bløde stole til en snak om tiden med bandet, som havde sin storhedstid i 1970'erne og ind i 1980'erne.

Det bliver til en snak om starten på bandet og de legendariske koncerter, hvor publikum under nummeret "Hvalborg" kastede kiks op på scenen for at kvittere for linjerne "Og jeg fodred' dig med skidtfisk og kiks jeg ha'de i lommen".

Fakta

Shu-bi-dua har solgt over seks millioner albummer.

Blandt bandets mest populære sange er "Hvalborg", "Sexchikane", "Vuffelivov", "Danmark", "Den Røde Tråd", "Fed Rock", "Stærk Tobak" og deres udgave af Holger Drachmanns "Midsommervisen".

Bandet har udgivet 19 studiealbums, men har ikke været aktive siden 2011.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.