Mia fra Lindegården: Jeg håber jeg kan inspirere andre til at stå frem

Mia Kristina Hansen, der er kollega til den knivdræbte sosu-assistent Vivi Nielsen, håber, at hendes blog kan inspirere andre offentligt ansatte til at stå frem og fortælle om deres arbejdsvilkår.
"Jeg har igennem alt den tid, jeg har arbejdet i det offentlige oplevet, at der er større og større nedskæringer, og det har konsekvenser for den gruppe af mennesker, man arbejder med," siger Mia Kristina Hansen, der arbejder på Lindegården.
"Jeg har igennem alt den tid, jeg har arbejdet i det offentlige oplevet, at der er større og større nedskæringer, og det har konsekvenser for den gruppe af mennesker, man arbejder med," siger Mia Kristina Hansen, der arbejder på Lindegården. Foto: Privat

I påsken blev sosu-assistent Vivi Nielsen stukket ihjel af en psykisk syg beboer på det bostedet Lindegården.

I kølvandet på knivoverfaldet har Vivis kolleger forsøgt at råbe de ansvarlige politikere op og gøre opmærksom på massive problemer rundt om på landets bosteder.

En af dem er socialpædagog på Lindegården Mia Kristina Hansen. Hun har i diverse medier - også her på Avisen.dk - stillet op til interview for at sætte fokus på problemerne.

Og nu får hun så sin egen blog, hvor hun vil sætte fokus på nedskæringerne, der i hendes optik har forringet de ansattes arbejdsvilkår og muligheden for at hjælpe samfundets svageste.

- Jeg har igennem alt den tid, jeg har arbejdet i det offentlige, oplevet, at der er større og større nedskæringer, og det har konsekvenser for den gruppe af mennesker, man arbejder med, siger hun og eksemplificerer med, da hun som alene pædagog var alene med 12 børn på en stue.

- Nu er jeg endt i socialpsykiatrien, og også her har det meget alvorlige konsekvenser både for vores beboere, men også for os som ansatte, at vi ikke er hænder nok på arbejde, siger hun. 

Vil inspirere andre til at fortælle

Derfor har hun i mange år tænkt over, hvad hun kunne gøre. Efter Vivi Nielsens død satte hun sig til tasterne og skrev et Facebook-opslag, som blev flittigt delt og kommenteret af mange, som havde de samme oplevelser som hende. Efterfølgende søsatte Mia Kristina Hansen kampagnen "Det skal stoppe nu," som også har givet hende mange tilbagemeldinger og fortællinger fra andre med samme oplevelse.

Mia Kristina Hansen håber derfor, at hun med sin blog kan inspirere andre offentligt ansatte til at fortælle om deres vilkår og hverdag.

- Jeg tænker, at hvis jeg kan fortælle min historie og på den måde inspirere andre til at turde åbne op, så er det første skridt på vejen. Fordi arbejder man ikke inden for det offentlige, eller er man ikke i kontakt med det offentlige til hverdag, så tror jeg ikke, at man er klar over, hvor lidt hjælp, man efterhånden kan få, siger hun.

Hun vil samtidig også gerne aflive myten om, at det er medarbejdernes kompetencer, der er problemet.

- Efter Vivis død blev det vendt om til, at medarbejderne skulle opkvalificeres og manglede kompetencer. Og det er fint nok, vi vil gerne efteruddannes, men vi har brug for flere mennesker og hænder, hvis vi skal udnytte vores kompetencer, siger Mia Kristina Hansen.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.