Meyer og Løgismose opkøbt: Se prisen

Den britiske kapitalfond IK Investment Partners har købt gourmetfirmaerne Løgismose og Meyer.
Claus Meyer i sit kompleks i Lyngby med både bageri, restauranter, deli med mere. To af Danmarks førende virksomheder inden for mad og gastronomi bliver ifølge Jyllands-Postens erhvervsmedie Finans snart til ét.
Claus Meyer i sit kompleks i Lyngby med både bageri, restauranter, deli med mere. To af Danmarks førende virksomheder inden for mad og gastronomi bliver ifølge Jyllands-Postens erhvervsmedie Finans snart til ét. Foto: FINN FRANDSEN/POLFOTO

De danske gourmetvirksomheder Meyer og Løgismose er torsdag blevet købt af den britiske kapitalfond IK Investment Partners. Det erfarer Finans baseret på en række kilder med indgående kendskab til forhandlingerne.

Prisen lyder ifølge Finans på 800 millioner kroner for de to danske gourmetikoner, der har været tydelige profiler i dansk gastronomi.

Salget indebærer, at Claus Meyer og familien Grønlykke, der står bag Løgismose, bruger 30 procent af deres fortjeneste ved salget til at investere i det nye selskab.

Det betyder, at Claus Meyer og familien Grønlykke hver især kan høste en gevinst på omkring 280 millioner kroner.

Kapitalfonden IK Investment Partners har blandt andet danske Danske Vækstkapital som investor i den fond, der nu overtager de to virksomheder.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.