Mette væltede sig i jobtilbud: Let røven, ledige!

Den 20-årige Mette Højmark Mikkelsen har skabt opmærksomhed med sine direkte udmeldinger om, at de arbejdsløse skulle tage og lette røven.
Mette Højmark Mikkelsen cyklede rundt med ansøgninger i Horsens. Det gav bingo. Hun opfordrer nu ledige til at gøre det samme.
Mette Højmark Mikkelsen cyklede rundt med ansøgninger i Horsens. Det gav bingo. Hun opfordrer nu ledige til at gøre det samme. Martin Dam Kristensen/Scanpix

Det er ikke så svært, når man først får det lært. I hvert fald når det handler om at finde et job - har den 20-årige Mette Højmark Mikkelsen fra Horsens erfaret.

Berlingske kan i dag fortælle om den unge kvinde, der tog sig et sabbatår, fordi hun ikke kom ind på ønskestudiet. Hun begyndte at lede efter job - men da det ikke gav pote at søge på nettet, printede hun i stedet 70 ansøgninger ud med overskriften 'Frisk, ung pige med alt for meget fritid søger job', smed dem i cykelkurven og delte dem ud i Horsens.

LÆS OGSÅ: Job-eksperiment: DR-chef og kritiker krydser klinger

Mette Højmark brugte seks timer på at stikke ansøgningerne i hånden hos chefer på de lokale restauranter, i supermarkeder og andre steder, der faldt hende ind.

Hvert sted insisterede hun på at tale med med bossen selv og gav klar besked om, at de bare skulle ringe, hvis hun kunne bruges.

Ifølge Berlingske tog mere 25 af cheferne hende på ordet og inviterede hende til samtale. Kort efter havde Mette Højmark Mikkelsen et job i den lokale sandwichbutik Marie's Luxus Sandwich og et som opvasker i en golfklub.

Kig arbejdsgiverne i øjnene

Den unge kvinde siger, at hun fik tilbudt så mange job, at hun har svært ved at forstå det, når folk siger, der ikke er arbejde at få i Danmark. Nu ønsker hun at sætte nyt liv i debatten om, hvor svært eller nemt det er.

- Jeg synes, at der er mange, som skulle tage at lette røven. Jeg havde i hvert fald ikke svært ved at finde job, siger hun til Berlingske og opfordrer de ledige til at gå ud og møde arbejdsgiverne med en ansøgning i hånden.

Det er nemlig langt mere effektivt, end det er at søge et job via nettet, er hendes erfaring.

- Kom i gang! Jeg kender en, der sagde, at  hun havde sendt rigtigt mange ansøgninger. Hun havde sendt 10 på en måned, og så er det jo klart, at der ikke er så stor gevinst, siger Mette Højmark Mikkelsen til TV2 Nyhederne, der også har talt med hende.

Til tv-stationen fortæller hun, at hun så sent som i sidste uge fik respons på sin ansøgning, selvom den nu snart er fire måneder gammel.

Mette Højmark Mikkelsen anerkender dog, at det kan være sværere for nogle at finde et arbejde end hende, fordi hun er 20 år, bor hjemme og kun leder efter et midlertidigt job.

LÆS OGSÅ: Deltager i DR's jobprogram: Jeg blev ført bag lyset

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.