Mette Fugl: Lod en taxachauffør hente sønnen i børnehaven

I de første år af sin lange journalistiske karriere blev Mette Fugl presset helt ud til kanten. Så meget, at det smerter hende at tænke tilbage på.
Det har ikke altid været nemt for Mette Fugl at passe både karriere og rollen som mor.
Det har ikke altid været nemt for Mette Fugl at passe både karriere og rollen som mor. Foto: Scanpix

Af SØNDAG, redigeret af webredaktionen, SØNDAG/Traffic Center,  Aller Media

At være nyuddannet journalist og alenemor var ikke to ting, der passede særligt godt sammen midt i 70'erne. Uheldigvis var det lige netop de to ting, Mette Fugl var: nyuddannet, ambitiøs journalist med store karrieredrømme og sønnen Andreas i børnehavealderen.

– Det var utroligt svært at være enlig mor og ville gøre karriere, og det er smerteligt at tænke tilbage på, hvordan jeg løste det dengang, siger den tidligere korrespondent.

Mia Lyhne om at være alenemor til tvillinger: Jeg ville ønske vi havde været to. Læs mere på soendag.dk

Ingen kære mor på arbejdspladsen

Tiden var en anden dengang, og det fik Mette Fugl for alvor at føle, da hun i 1975 gik fra at være freelancejournalist til at blive fastansat på en stor avis.

- Da jeg arbejdede på Dagbladet Information, var der virkelig ikke nogen kære mor over for enlige mødre. Det skete, at jeg sendte en taxa over i børnehaven efter min søn, og lod taxaen køre rundt om blokken, indtil jeg var færdig med mit arbejde. At jeg overhovedet kunne finde på det. Det sidder som evigt smertende stikflammer i kroppen på mig.

Det er svært

Ifølge hende selv, var det hun fordi, hun var så ung, og at tiden var en anden, at hun fandt sig i at have så travlt på jobbet, at der ikke engang var tid til at være i børnehaven inden lukketid.

– Tiden var en anden dengang, men jeg skulle selvfølgelig have sagt fra. Det var jeg bare ikke stærk nok til på det tidspunkt. Men det blev vi så hen ad vejen, vi kvinder.

– Jeg ser også mine oplevelser som et bidrag til den debat, der er for tiden om, hvor svært børnefamilierne har det, og hvor man kan høre nogen sige: 'Hold op med at pive'.. Jeg ved, det er svært for børnefamilierne at få det hele til at hænge sammen.

10 advarselstegn, der tyder på demens. Læs mere soendag.dk

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.