Mette F.'s opråb: Vi skylder knivdræbte Vivi at handle

Mette Frederiksen opfordrede fra talerstolen i Folketinget politikerne til at handle, efter fem medarbejdere på det socialpsykiatriske område har mistet livet på jobbet de seneste fire år.
S-formand Mette Frederiksen var tidligere på måneden på en rundvisning på Lindegården, hvor hun fik overraskt en stak på 250 historier om vold og trusler på arbejdspladsen.
S-formand Mette Frederiksen var tidligere på måneden på en rundvisning på Lindegården, hvor hun fik overraskt en stak på 250 historier om vold og trusler på arbejdspladsen. Foto: Bax Lindhardt/Scanpix/arkiv

Socialdemokraternes formand Mette Frederiksen indledte sin tale til Folketingets afslutningsdebat med at mindes den afdøde sosu-assistent Vivi Nielsen.

Hun blev i påsken stukket ned af en beboer på det socialpsykiatriske bosted Lindegården 

Som Avisen.dk på det seneste har dokumenteret gennem en række artikler er arbejdsforholdene på mange af landets bosteder ikke for sarte sjæle.

Knytnæver, trusler og seksuelle krænkelser er en del af hverdagen, og fem medarbejdere har på fire år mistet livet.

- Fem medarbejdere alene på det socialpsykiatriske område har betalt den højeste pris. Der findes heri ingen rimelighed. Og derfor må vi ikke glemme, sagde Mette Frederiksen blandt andet i sin tale.

Vi har et ansvar

Her lagde hun også vægt på, at Folketingets politikere har et ansvar.

- For der er syge borgere, der udskrives fra psykiatrien for tidligt. Vi skal handle. Lad os finde en løsning, inden vi går på sommerferie. Det skylder vi Vivi. Det skylder vi Vivis kolleger og efterladte, sagde Mette Frederiksen fra talerstolen.

Mette Frederiksen var tidligere på måneden på en rundvisning på Lindegården, hvor hun fik overraskt en stak på 250 historier om vold og trusler på arbejdspladsen.

Vivi Nielsens kolleger fra Lindegården har siden det tragiske dødsfald i påsken forsøgt at råbe politikerne op. Blandt andet nedlagde de midt i maj arbejdet i protest over for få hænder. 

Også flere andre kritikere har efterlyst handling.

Senest i går, hvor FOA-formand Dennis Kristensen råbte vakt i gevær, efter Avisen.dk kunne afsløre, at en ansat på bostedet Sundbygård på Amager var blevet truet med en kniv. Det fik ham til at efterlyse handling fra statsminister Lars Løkke Rasmussen.

- Nu må du få dine ministre til at lette røven og handle, så vi ikke skal se endnu et drab i morgen, sagde Dennis Kristensen.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.