Taxikrig

Mette Frederiksen tordner: Uber er piratkørsel

Socialdemokraternes formand høstede klapsalver fra salen, da hun talte ved 3F's kongres i Aalborg.
- Når det handler om Uber er sagen let: Det er piratkørsel. Intet andet, sagde Mette Frederiksen og modtog larmende bifald fra salen.
- Når det handler om Uber er sagen let: Det er piratkørsel. Intet andet, sagde Mette Frederiksen og modtog larmende bifald fra salen. Foto: Scanpix/arkiv

Der blev talt med store bogstaver, da Mette Frederiksen, formand for Socialdemokraterne, indtog talerstolen på 3F's kongres i Aalborg.

Hun sendte et klart signal til den omstridte kørselstjeneste Uber, skriver Fagbladet 3F.

- Når det handler om Uber er sagen let: Det er piratkørsel. Intet andet, sagde Mette Frederiksen og modtog larmende bifald fra salen.

Hun ærgrede sig over den uro og diskussion, der i foråret opstod mellem Socialdemokraterne og 3F i forhold til Uber. Men på kongressen var der ingen tvivl.

- Vi vil ikke acceptere piratkørsel i Danmark. Vi er med jer i den kamp, sagde Mette Frederiksen, der også understregede, at de digitale platforme vil være en udfordring på godt og ondt i fremtiden.

I juli lød dommen i Københavns Byret, at det er ulovligt at køre som chauffør for Uber i Danmark. I retssagen var seks Uber-chauffører tiltalt for at køre pirattaxa. Alle seks chauffører er kendt skyldige og skal hver betale en bøde på mellem 2.000 og 6.000 kroner.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.