Mette Frederiksen: Jeg er ikke overrasket over Trump-sejr

USA er en splittet nation med stor ulighed. På den baggrund er Trumps sejr ikke overraskende, mener S-formand.
Der er også i Danmark nogle kræfter på spil, som vi skal være meget opmærksomme på. Det siger Mette Frederiksen til Avisen.dk efter Trumps valgsejr.
Der er også i Danmark nogle kræfter på spil, som vi skal være meget opmærksomme på. Det siger Mette Frederiksen til Avisen.dk efter Trumps valgsejr. Foto: Søren Zeuth.

Socialdemokratiet har entydigt stillet sig på Hillary Clintons side før valget i USA. Det er blandt andet sket med annoncer i landets aviser, og partiets formand Mette Frederiksen har også udtalt sig til fordel for Clinton.

Onsdag eftermiddag siger Mette Frederiksen dog, at hun ikke er overrasket over, at det i stedet blev Donald Trump, som vandt.

- Jeg er ikke overrasket, fordi der er meget stærke strømninger, som Donald Trump repræsenterer, siger Mette Frederiksen og tilføjer:

- Det allervigtigste ved det amerikanske valg er at forstå, hvorfor amerikanerne har stemt, som de har. Det er en splittet nation, og det er ulighed og store forskelle mellem mennesker, der har genereret valgresultatet.

- Og den forskel skal vi også bekæmpe herhjemme, siger Mette Frederiksen.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.