Mette F. vil ikke afvise dyrere dagpengesystem

Den nye socialdemokratiske formand åbnede i dag en dør på klem for et dyrere dagpengesystem.
- Vi stiller op med krav om, at færre skal falde ud. Så enkelt kan det siges. Derudover skal systemet blive bedre. Ikke nødvendigvis dyrere, siger Mette Frederiksen.
- Vi stiller op med krav om, at færre skal falde ud. Så enkelt kan det siges. Derudover skal systemet blive bedre. Ikke nødvendigvis dyrere, siger Mette Frederiksen. Foto: Claus Fisker/Scanpix

Mens den tidligere formand Helle Thorning-Schmidt (S) i foråret og i valgkampen flere gange slog fast, at et fremtidigt dagpengesystem ikke må blive dyrere, såede den nye formand Mette Frederiksen (S) på et pressemøde tirsdag i forbindelse med Socialdemokraternes sommergruppemøde tvivl om den linje:

- Vi stiller op med krav om, at færre skal falde ud. Så enkelt kan det siges. Derudover skal systemet blive bedre. Ikke nødvendigvis dyrere, siger hun.

Journalisterne på pressemødet stillede herefter straks spørgsmål til, om hun nu - i modsætning til sin forgænger - mener, at dagpengesystemet godt må blive dyrere.

Mette Frederiksen ville ikke - som Helle Thorning - sige, at det ikke måtte blive dyrere. Hun sagde blot, at hun vil vente med at komme med konkrete dagpenge-udspil, indtil forhandlingerne om et nyt dagpengesystem går i gang.

- Vores udgangspunkt er, at det skal blive bedre. Og vi kommer ikke med krav om, at det skal koste flere penge, sagde hun.

Hun understregede, at den tryghed, der tidligere var i dagpengesystemet, skal genskabes.

- Som beskæftigelsesminister har jeg tydeligt kunne se de menneskelige konsekvenser, at man lavede en dagpengereform nærmest over en nat. Tusindvis af mennesker er faldet ud, Nu skal vi i gang med at forhandle et nyt system. Færre skal ud, det skal være nemmere at genoptjene, og vi skal have mere tryghed, sagde Mette Frederiksen.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.