Mette F. til Anders Samuelsen: I vil nedbryde det samfund, vi kender

Forud for Socialdemokraternes kongres i weekenden retter Mette Frederiksen en kritik mod Liberal Alliance.
På den lange bane vil Liberal Alliance nedbryde det samfund, vi kender i dag, advarer Mette Frederiksen.
På den lange bane vil Liberal Alliance nedbryde det samfund, vi kender i dag, advarer Mette Frederiksen. Foto: SCANPIX arkiv

Den nye S-dronning Mette Frederiksen er parat til at tage et opgør med Liberal Alliances Anders Samuelsen, den konservative Søren Pape og andre højrefløjs-politikere, der ifølge den socialdemokratiske leder har travlt med at underløbe dansk velfærd og sammenhængskraft.

- Det, der er allermest behov for, er en mere krasbørstig ideologisk diskussion med nogle af vores politiske modstandere. Blandt andet med Liberal Alliance, der jo på lange stræk gerne vil nedbryde det samfund, vi kender i dag. Der har vi som socialdemokrater en vigtig opgave i forhold til at tage de ideologiske opgør med dem, der blandt andet er imod fri og lige adgang til sundhed og uddannelse, siger Mette Frederiksen i dag i et stort interview med Ugebrevet A4.

God gammeldags politisk samtale

Forud for Socialdemokraternes kongres i weekenden slår Mette Frederiksen i interviewet fast, at hendes parti ikke bare skal være et kampagneparti, hvor Christiansborg-politikerne dikterer kursen. Hun vil tage både socialdemokratiske medlemmer og danskerne med på råd via samtaler.

- I virkeligheden er det, vi danskere trænger til, en god gammeldags politisk samtale. Vi skal finde løsninger på meget komplekse udfordringer. Vi har simpelt hen behov for at få dilemmaerne på bordet og diskutere dem med hinanden, siger hun.

Især de unge vælgere har ved de senere folketingsvalg svigtet Liste A. Men Mette Frederiksen vil nu overbevise den unge generation om Socialdemokraternes fortrinligheder ved at lægge arm med Anders Samuelsen, Søren Pape og andre fra højrefløjen.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.