Mette F. revser Løkke: Du har ingen forståelse for det hårde arbejdsliv

Gulvlæggere og sosuer skal ikke have udskudt deres pensionsalder for at finansiere topskattelettelser til direktøren, mener Socialdemokraternes formand.
Hvis man hæver pensionsalderen, klemmer man de ufaglærte og kortuddannede lønmodtagere, der i forvejen er pressede af globliseringen, endnu mere, advarer Mette Frederiksen.     
Hvis man hæver pensionsalderen, klemmer man de ufaglærte og kortuddannede lønmodtagere, der i forvejen er pressede af globliseringen, endnu mere, advarer Mette Frederiksen.      Foto: Olufur Steinar Gestsson/Scanpix.

Allerede inden statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) har præsenteret regeringens langsigtede økonomiske plan, den såkaldte 2025-plan, klandrer Socialdemokraternes formand planen for at være virkelighedsfjern og forstærke en ulighed og splittelse i Danmark, der er helt unødvendig.

Det skriver Ugebrevet A4.

- Hele ideen om, at alle skal arbejde længere tid på arbejdsmarkedet for, at der kan gives skattelettelser i toppen er i mine øjne virkelighedsfjern. Og det er simpelt hen mangel på forståelse for, hvor hårde arbejdsliv, der stadig leves i Danmark, siger Mette Frederiksen.

I samme åndedrag lægger hun til, at uanset om forslaget om højere pensionsalder kommer fra Liberal Alliance, Radikale eller Venstre, illustrerer det, at deres politikere ikke ved, hvor barskt det kan være et knokle som jord- og betonarbejder eller sosu-hjælper fra morgen til aften i årti efter årti.

- Allerede i dag har vi nogle på arbejdsmarkedet, der er så nedslidte og har så dårligt et arbejdsmiljø, at de ikke engang kan arbejde så lang tid, som vi nu beder dem om. Og det problem skal løses før noget andet, og vi kommer i hvert fald ikke til at foreslå at hæve pensionsalderen, siger hun i et interview med Ugebrevet A4.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.