Mette F på nattevagt med ambulance: Har "kæmpe respekt" for redderne

S-lederen var i praktik hos aarhusianske ambulancereddere.
Et selfie blev der tid til for Mette Frederiksen, der her ses sammen med de dygtige reddere Steffen og Peter.
Et selfie blev der tid til for Mette Frederiksen, der her ses sammen med de dygtige reddere Steffen og Peter. Foto: Mette Frederiksen fra Facebook

For en enkelt nat skiftede Socialdemokratiets leder Mette Frederiksen i weekenden sin varme seng ud med en plads i aarhusiansk ambulance.

For at komme tættere på sundhedsvæsenet og få erfaringer med, hvordan det fungerer på det lavpraktiske plan, er statsminister-kandidaten i øjeblikket i frivillig praktik på forskellige arbejdspladser. Fredag nat var turen kommet til ambulancevæsenet i Aarhus, hvor der som i resten af landet var J-dag med fest og rigelige mængder øl til følge.

Stor ros til Steffen og Peter

Mette Frederiksen skrev efter nattevagten om sine oplevelser på Facebook. Hun erklærer "kæmpe respekt" for ambulanceredderne Steffen og Peter, som hun var i praktik hos.

"De er fagligt dygtige, rolige, omsorgsfulde og helt vildt gode til at trappe konflikter ned."

Samme store respekt er der fra 'praktikanten' til de sygeplejersker og læger, der tager imod patienterne, når ambulancen når akutmodtagelsen.

"Jeg var med på J-dag. Det giver ekstra travlhed. Ligesom andre steder i sundhedsvæsenet løber medarbejderne meget, meget hurtigt."

Men trods gode folk på de vigtige poster, er Mette Frederiksen bekymret. Hun oplevede, hvordan de feststemte unge mennesker i byen ikke alle sammen flyttede sig for ambulancen. Sådan har det ikke altid været, mener hun. Noget i vores kultur har forandret sig. 

Hun bemærker også, at alkohol var årsag til de fleste skader, som den nat skulle behandles på skadestuen. Og mener, det er tankevækkende, hvor mange penge, der bruges på skader som følge af alkohol i det økonomisk trængte sundhedsvæsen.

Og så kommer hun med en bøn:

"Vi skal passe godt på dem, der passer godt på os andre. Selvom vi har mange dygtige medarbejdere i sundhedsvæsenet, så kan vi ikke bare blive ved med at bede dem løbe endnu hurtigere."

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.