Mette F. i opfordring til Løkke: Indkald til nye asylforhandlinger

Statsministeren bør sætte sig i spidsen, så der inden jul er en aftale, som hjælper kommunerne, mener S.
S-formand Mette Frederiksen foreslår, at staten opfører og driver flygtningelandsbyer for at afhjælpe kommunerne. (Philip Davali/POLFOTO)
S-formand Mette Frederiksen foreslår, at staten opfører og driver flygtningelandsbyer for at afhjælpe kommunerne. (Philip Davali/POLFOTO) Foto: PHILIP DAVALI/POLFOTO

Socialdemokraternes formand, Mette Frederiksen, opfordrer nu statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) til at indkalde til nye asylforhandlinger.

Opfordringen kommer, efter at det mandag ikke lykkedes for udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) at få en samlet aftale med flygtningelandsbyer, som S og DF kæmpede for.

- Jeg mener, at Løkke skal sætte sig for bordenden og indkalde til nye forhandlinger, siger Mette Frederiksen og tilføjer:

- Der er en ubetalt regning, som vi skubber foran os, og hvis omfang vi slet ikke har set endnu. Allerede nu er der kommuner, som siger, at de ikke kan finde boliger, selv om langt de fleste asylansøger stadigvæk sidder i modtagecentrene.

- De er slet ikke kommet ud til kommunerne endnu, så det er en kæmperegning, der venter. Det er ikke rimeligt, at regeringen overlader det hele til kommunerne, siger Mette Frederiksen til Ritzau.

Hun mener, at målet må være at få en asylaftale på plads inden jul, så kommunerne har vished for, at de bliver aflastet og ikke skal gennemføre nye nedskæringer i den kommunale velfærd.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.