Mette F: Helle Thorning er den sejeste kvinde, jeg har mødt

Socialdemokraternes Mette Frederiksen, der er indstillet til formandsposten, roser Helle Thorning-Schmidt i høje toner.
- Jeg er fuld af beundring over de resultater, Helle har skabt, skriver Mette Frederiksen på Facebook. Hun forventes at overtage formandsposten efter Helle Thorning-Schmidt.
- Jeg er fuld af beundring over de resultater, Helle har skabt, skriver Mette Frederiksen på Facebook. Hun forventes at overtage formandsposten efter Helle Thorning-Schmidt. Foto: Claus Bech, scanpix

Mette Frederiksen er indstillet som ny leder for Socialdemokraterne efter at Helle Thorning-Schmidt på valgaftenen valgte at træde tilbage.

I en statusopdatering på Facebook roser Mette Frederiksen nu Helle Thorning for at have været en stærk leder:

"Hun er den sejeste kvinde jeg har mødt, intet mindre, og jeg er fuld af beundring over de resultater Helle har skabt. I de sidste fire år har Helle stået i spidsen for en lang række resultater, der har ført Danmark gennem krisen og vores fællesskab står stærkere end da vi overtog ansvaret. Respekt og tak til Helle," skriver Mette Frederiksen.

Hun takker også for de 24.486 personlige stemmer, hun fik i torsdags.

På søndag afholder Socialdemokraterne ekstraordinær kongres for at vælge ny formand, og den klare forventning er, at Mette Frederiksen skal overtage roret efter Helle Thorning-Schmidt.

Til det skriver Mette Frederiksen:

"Jeg tror på et bedre Danmark. Og jeg vil gerne stå i spidsen for et Socialdemokrati, der hver eneste dag tager ansvaret på sig, lader mandaterne arbejde og kæmper for et bedre samfund. Derfor stiller jeg op som formand for Socialdemokraterne."

Kære vennerDet har været fire hektiske dage. Socialdemokraterne fik et flot valg, og jeg er utroligt stolt og glad...

Posted by Mette Frederiksen on 21. juni 2015

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.