Mette F. får smæk for karakterbommert: "Læs lige op på lektierne"

Flere borgerlige politikere driller S-formand Mette Frederiksen på de sociale medier, efter hun lavede en bommert i et Facebook-opslag.
Mette Frederiksen er kommet i modvind efter et opslag på Facebook.
Mette Frederiksen er kommet i modvind efter et opslag på Facebook. Foto: Scanpix/arkiv

S-formand Mette Frederiksen bliver grillet på de sociale medier, fordi hun tilsyneladende ikke er helt inde i, hvordan karaktererne på den gamle 13-skala omregnes til den nye 7-trinsskala.

S-formanden satte sig i går til tasterne og skrev på Facebook, hvorfor partiet går ind for et karakterkrav på 2 til gymnasiet. Her skrev hun blandt andet:

"Derfor mener vi, at et adgangskrav på 2 dansk og matematik er rimeligt. Det er en middelkarakter, der minder om 7 på den gamle skala."

Problemet er bare, at det ikke er rigtigt. Karakteren 2 svarer nemlig til karakteren 6 på den gamle skala.

"Læs lige på på lektierne"

Det fik flere borgerlige politikere til at gå i rette med S-formanden. Blandt andet Venstres Jakob Engell-Schmidt.

"Nej, Mette Frederiksen. 2 svarer ikke til 7 på den gamle karakterskala. Læs lige op på lektierne," skriver han på Twitter.

Og også udenrigsminister Kristian Jensen er hoppet med på den drillende galej.

"Er hun så dumpet," spørger han på Twitter efterfulgt af en blinkende smiley.

På Facebook uddyber Kristian Jensen og skriver, at han i virkeligheden er glad for Mette Frederiksen udmelding. Den betyder nemlig, at Venstre og Socialdemokraterne er helt enige, lyder det drillende: 

"Jeg er faktisk ret glad. For hvis Mette og S virkelig mener, at kravet til gymnasiet bør svare til det gamle 7-tal, så er vi jo enige. Og Socialdemokratiets modstand mod rimelige adgangskrav har bygget på en beklagelig fejl, som jeg gerne tilgiver dem," skriver udenrigsministeren på Facebook.

Rettede sin fejl

Mette Frederiksen blev i går hurtigt klar over, at hun havde lavet en fejl. Hun har derfor slettet den fejlagtige sætning i sit oprindelige opslag og skrevet følgende kommentar til de mange, der har været inde og kommentere hendes opslag:

"Som flere af jer rigtigt har påpeget, fik jeg skrevet at 2 svarer til 7 på den gamle skala. Der skulle selvfølgelig have stået 6. God nat herfra," lød det fra Mette Frederiksen.

Der var dog stadig de poliske modstandere, der stadig ikke mente, at det var godt nok. Blandt andet Liberal Alliances Henrik Dahl.

"Det redder ikke Mette F's opdatering at sige, der skulle have stået "6" i stedet for "7". 6 var en bundkarakter. Ikke middelkarakter," skriver han på Twitter.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.