Mette F.: Der gik for lang tid, før politi kom til synagoge

- Der gik for lang tid fra angrebet på Krudttønden til der blev etableret bevogtning ved synagogen, siger Mette Frederiksen.
Der gik næsten fire timer fra angreb mod Krudttønden, til politiet etablerede fast bevogtning ved synagogen i Krystalgade med to politifolk natten til den 15. februar i år.
Der gik næsten fire timer fra angreb mod Krudttønden, til politiet etablerede fast bevogtning ved synagogen i Krystalgade med to politifolk natten til den 15. februar i år. FOTO: Simon Læssøe/Scanpix

Der gik næsten fire timer fra angreb mod Krudttønden, til politiet etablerede fast bevogtning ved synagogen i Krystalgade med to politifolk, viser redegørelse.

- Samlet set er der udført et godt politiarbejde i forbindelse med terrorangrebet, men der er også kritikpunkter, blandt andet omkring beskyttelsen af vores jødiske mindretal, siger justitsminister Mette Frederiksen (S) på pressemøde.

- Der gik for lang tid fra angrebet på Krudttønden til der blev etableret bevogtning ved synagogen. Det kan ikke forklares. Det er et klart kritikpunkt, siger Mette Frederiksen.

PET var informeret om, at der fandt en konfirmation sted i synagogen, da terrorangrebet fandt sted.

- Det er også en af grundene til, at jeg kritiserer, at der gik så lang tid, før man fik bevogtet synagogen, siger justitsministeren på pressemøde.

Mette Frederiksen kritiserer samtidig PET for ikke at have givet et korrekt indtryk af tidslinjen for deres bevogtning af synagogen i København under terrorangrebet i februar.

De fire timer stemmer nemlig ikke overens med de oplysninger regeringen først modtog efter attentaterne.

- Den tidslinje svarer ikke til det billede, som vi fik i dagene efter angrebet. Det er selv sagt ikke tilfredsstillende, sagde Mette Frederiksen.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.