Mette F. afslører: Helle Thorning ønskede mig ikke som formand

Helle Thorning ville ikke have Mette Frederiksen til at afløse hende som S-formand, lyder det fra den nuværende S-formand i en ny bog.
- Helle Thorning ønskede mig ikke som formand for Socialdemokraterne, siger Mette Frederiksen i en ny bog.
- Helle Thorning ønskede mig ikke som formand for Socialdemokraterne, siger Mette Frederiksen i en ny bog. Foto: Scanpix/arkiv

Havde det stået til den tidligere S-formand Helle Thorning-Schmidt, var det ikke Mette Frederiksen, der havde afløst hende i formandsstolen efter valgnederlaget i juni sidste år. 

Det afslører den nuværende S-formand over for journalisterne Bent Winther og Peter Burhøi i den nye bog ' Mette F.'

- Helle Thorning ønskede mig ikke som formand for Socialdemokraterne, siger Mette Frederiksen i bogen ifølge BT og Jyllands-Posten.

I stedet skulle Helle Thorning have foretrukket, at partiets nuværende politiske ordfører Nicolai Wammen tog over.

Det var angiveligt nogle alvorlige stridigheder i 2013 om regeringens lempelse af selskabsskatten fra 25 til 22 procent, der var skyld i Thornings afskrivelse af Mette Frederiksen.

Sidstnævnte var ligesom en stor del af folketingsgruppen imod lempelsen, men da Bjarne Corydon trumfede den igennem skabte det store gnidninger.

I sidste ende var Mette Frederiksen dog ikke til at komme udenom for Helle Thorning. Hun havde bred opbakning i partiet og var også det foretrukne valg blandt græsrødderne.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.