Metro-mænd på briksen: Her fanger de skavankerne

Et nyt sundhedscenter åbnede i dag på metrobyggeriet. Det er det andet af sin slags i Danmark, og der er gode erfaringer med at behandle bygningsarbejderes smerter hurtigt og på stedet, siger fysioterapeut.
Et nyt sundhedscenter åbnede i dag på metrobyggeriet i København. Her vil man sikre, at bygningsarbejderne får hurtig behandling, når smerter opstår.
Et nyt sundhedscenter åbnede i dag på metrobyggeriet i København. Her vil man sikre, at bygningsarbejderne får hurtig behandling, når smerter opstår. PensionDanmark

Smerter i lænden eller skulderen. Det er typiske skavanker for bygningsarbejdere og kan i værste fald invalidere dem.

Derfor har PensionDanmark, Copenhagen Metro Team (CMT) og Metroselskabet valgt at åbne et nyt sundhedscenter på metrobyggeriet i København. Centret ligger i CMT’s camp i Valby og her kan man som bygningsarbejder gå direkte ind og få behandling, mens man er på job.

-Det danske sundhedssystem er meget velfungerende, men for vores arbejdere, der kommer fra mange forskellige lande, er det svært altid at få adgang hurtigt og effektivt. Klinikken på vores camp er derfor et meget vigtigt initiativ, siger Louise Høst, vicedirektør i Metroselskabet.

Kortere sygdomsforløb

Sundhedscentret er det andet af sin slags. Det første åbnede sidste år midt på byggepladsen til Det Nye Universitetshospital i Aarhus. Og erfaringerne er gode, siger fysioterapeut på stedet Christian Madsen til Avisen.dk:

- Vi ser de her håndværkere langt før, de ellers ville være gået til læge, og tilgængeligheden betyder, at vi får taget noget i opløbet. Ellers ville mange af dem først være kommet, når de var blevet sygemeldt. Så det giver klart nogle kortere sygdomsforløb, siger han.

Kan tage fys'en i armen

Christian Madsen fortæller, at brugerne spænder vidt aldersmæssigt, og at han har haft patienter i alderen 17 til 67 år. Ud over tilgængelighed er der en anden fordel ved at være til stede på selve byggepladsen.

-Det betyder, at man kan tage fys’en i armen og vise ham det arbejde, man laver. Vi kan simpelthen lave selve konsultationen på byggepladsen, og det betyder, at behandlingen bliver mere konkret, siger han.

PensionDanmark er klar til at åbne tilsvarende centre på andre store byggepladser, siger administrerende direktør Torben Möger Pedersen.


Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.