Meteorologens gode råd: Sådan gør du efter stormen

Er det sikkert at tage på arbejde i morgen efter nattens storm? Og risikerer du at komme for sent? DMI giver et par råd til, hvordan du skal forholde dig morgenen derpå.
Er du i tvivl, om motorvejen er spærret eller toget er forsinket efter stormen?
Er du i tvivl, om motorvejen er spærret eller toget er forsinket efter stormen? Colourbox / Arkiv

Der er storm på vej ind over hele Danmark i aften og i nat, men du vil højest sandsynligt kunne komme på arbejde i morgen alligevel, lyder det fra DMI.

Alligevel kan det være en god idé at stå lidt tidligere op, så du lige kan orientere dig inden du tager hjemmefra, siger meteorolog Michael Skelbæk.

Tingene kan nemlig nå at ændre sig i løbet af natten, og måske skal du tidligere hjemmefra, for eksempel hvis en nedfalden køreledning skaber forsinkelser hos DSB eller kø på motorvejen på grund af vejret.

Meteorologens råd lyder:

  • Sæt dit vækkeur til at ringe tidligere end du plejer.
  • Når det ringer, så stå op og find ud af, om der er problemer.
  • Kig ud af vinduet.
  • Få informationer om vejr og trafik på de sider, der er relevante for sin transportform. Det kan være dsb.dk eller en anden side. Du kan også finde informationer på DMI's og Beredskabsstyrelsens hjemmesider.
  • Medierne vil som regel også informere, hvis der er kø eller store trafik- og vejrproblemer. På P4 er der jævnligt trafikmeldinger, og TV2 News og diverse netmedier opdateres løbende.
  • Hvis der ikke er meldinger om trafikproblemer eller advarsler om at blive hjemme, behøver du sandsynligvis ikke tage hjemmefra før tid.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.