Af Line Fager, Slankeklubben.dk, Aller Media
“Rør blot ikke ved min gamle jul” synger vi, og det er ikke for sjov. De færreste vil ændre på menuen i julen, for den er nu engang bedst, når den er, som den plejer.
Men for nogle kan det være nødvendigt at skære ned på sukkeret og fedtet, og for andre kan det ødelægge flere måneders anstrengelser på kur, at juledagene får kiloene til at springe på igen på rekordtid.
English breakfast på den fedtfattige måde: Se hvor lækkert det kan være på Slankeklubben.dk
Jesper Koch, der har arbejdet på flere michelinrestauranter, og som blandt andet driver gourmetrestauranten Koch I Aarhus med sin bror Michael, har skrevet koge- og livsstilsbogen ’Sunde Tanker’ sammen med broren, hvor de giver bud på opskrifter og ændringer i livsstil, som underbygger det gode og sunde liv, uden at det behøver blive kedeligt og smagsløst.
Her får du Jesper Kochs tips til at holde kalorieindtaget nede i julen:
1. Man kan jo vælge at spise kalkun i stedet for and, det er en mere fedtfattig spise. Men vil man gerne have den gode andesmag kan man stege anden på skroget og så pille skind og fedt fra inden servering.
2. Hjemmelavet rødkål smager godt, men kan være fyldt med sukker. Brug tørret frugt til at søde din rødkål med i stedet for sukker.
Du kan sagtens nå at tabe et par kilo før jul: Se hvordan på Slankeklubben.dk
3. Til salater som f.eks. hønsesalat til julefrokostbordet kan man med fordel bruge magre mælkeprodukter i stedet for mayonnaise og creme fraiche.
4. Brug masser af spændende krydderier som smagsgivere i stedet for fløde og smør. Chili, cayennepeber og kanel får maden til at smage af noget, ligesom ansjoser og kapers kan erstatte salt. Desuden sætter stærke krydderier forbrændingen op.
5. Til den søde juletand vil jeg anbefale, at man laver konfekt med sukkerfri marcipan. Der er kommet rigtig gode produkter på markedet, og det har en virkelig god smag.
Ubehøvlet mand hjalp Maria til at tabe sig 70 kilo: Se historien på Udeoghjemme.dk