Messerschmidt vil droppe EU og erobre DK

Folketinget trækker i DF's Mortens Messerchmidt, men han lover vælgerne at blive i EU valgperioden ud.
Dansk Folkepartis europaparlamentariker Morten Messerschmidt vil stille op til Folketinget, når hans mandat i EU-Parlamentet udløber. Arkivfoto.
Dansk Folkepartis europaparlamentariker Morten Messerschmidt vil stille op til Folketinget, når hans mandat i EU-Parlamentet udløber. Arkivfoto. Foto: EMIL SØRENSEN THOMAS/POLFOTO

Morten Messerschmidt (DF) er i gang med sin sidste tørn i Europa-Parlamentet.

I hvert fald hvis man skal tro den seneste udmelding fra DF-profilen, som blev valgt ind i parlamentet som den absolut mest populære politiker blandt de danske vælgere.

- Jeg stiller ikke op som spidskandidat for Dansk Folkeparti til Europa-Parlamentet igen. I hvert fald ikke på den her side af min pensionsmodne tilværelse, siger Morten Messerschmidt, der har siddet i Europa-Parlamentet siden 2009, til dr.dk.

- Det at sidde i Europa-Parlamentet er vigtigt. Der foregår rigtig meget i Bruxelles, som vi skal rette op på, men det vil altid trække i en politiker at være i Folketinget, og efter omkring 10 år i Bruxelles synes jeg, det er rigtigt at kunne vende tilbage, uddyber han.

Den 33-årige politiker regner i stedet med at være klar til at stille op som folketingskandidat ved det næste valg. Indtil da lover han ifølge dr.dk, at han bliver i Bruxelles på det mandat, som 470.000 danskere personligt gav ham ved parlamentsvalget i maj.

Det er dog ikke første gang, at Dansk Folkepartis stemmesluger meddeler, at han er klar til at sige farvel til EU til fordel for Christiansborg.

- Efter fem år i Europaparlamentet har jeg udtjent min værnepligt. Det er ikke sundt at være i det system for længe, fordi det er så grundlæggende fjernt fra virkeligheden. Man bliver for meget en del af systemet, sagde Messerschmidt til politiken.dk i november 2010.

Det lykkedes dog Morten Messerschmidt at genvinde glæden ved det europæiske arbejde.

Hans nuværende periode i Bruxelles udløber i 2019.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.