Messerschmidt: Ikke vores ambition at komme i regering

Venstre og Dansk Folkeparti er venligsindede partier, mener DFs EU-parlamentariker Morten Messerschmidt. Men han vil ikke med i en blå regering.
Selfie!
Selfie! Foto: Avisen.dk

Morten Messerschmidt har ikke planer om, at Dansk Folkeparti skal med i en regering med Lars Løkke Rasmussen som statsminister.

Det fortæller han til Avisen.dk fra Christiansborg, hvorfra han lige nu følger intenst med i de valgprognoser, der omkring 21.30-tiden peger på sejr til blå blok.

- Det går godt, men lad os slå koldt vand i blodet indtil alle stemmer er talt op. Men det ser ud til at gå godt for os. Det er dog ikke vores ambition at komme i regeringen. Vi vil sætte vores præg, og hvis vi bliver så store, som det ser ud, så får vi også den indflydesle på den politik, som regeringen fører, siger Morten Messerschmidt, der er på besøg til Socialdemokraternes valgfest.

Til Ritzau siger han samtidig, at Venstre og Dansk Folkeparti skal samarbejde, for de er venligtsindede partier, som har nærmet sig hinanden i valgkampen.

- Jeg betragter Venstre som venligsindet. I valgkampen har der været bevægelser for eksempel i EU-politikken, som jeg går meget op i, der går i vores retning, siger han.

Han er også mødt op til Socialdemokraternes valgfest for at besøge sin gode ven, Dan Jørgensen, som han har lært at kende, da de begge sad i Europaparlamentet.

De to venner tager en selfie sammen, før Dan Jørgensen forholder sig til prognoserne, der aktuelt viser blå sejr:

- Hvis ikke vi vinder, så skal vi lave radio sammen igen, siger Dan Jørgensen til Morten Messerschmidt, inden de to giver håndslag på aftalen.

Man skal de fester man kan

I baggrunden klapper Venstres medlemmer over målinger på Danmarks Radio og TV2, som viser blåt flertal på 93-82 eller 90-85 samt en føring på 52,6 procent mod 47,4 procent over rød blok med det nye parti Alternativet på knap fem procent af stemmerne.

- Man skal da tage de fester, der kommer én i møde gennem livet, ikke sandt? Uanset hvordan det går, vil vi i mit parti, Dansk Folkeparti, gå efter at bruge vore mandater aktivt.

- Vi vil kræve indflydelse med den forhåbentligt styrkede position, siger Morten Messerschmidt.

- Det gælder den sociale velfærd og så videre. Uanset hvilken regering det bliver, skal vi samarbejde. Vi skal have indflydelse, siger han.

I valgkampen har de blå partier fremlagt flere fælles udspil, blandt andet om EU-politikken, hvor de traditionelt står splittet.

Venstre, Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og De Konservative vil støtte den britiske premierminister, David Cameron, i kampen mod EU som en social union.

De vil forhindre EU-borgere i straks at hæve børnepenge eller dagpenge, hvis de arbejder i Danmark.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.