Messerschmidt: Gyldent Daggry skal ikke have medieomtale

Dansk Folkepartis Morten Messerschmidt beordrer på Facebook medierne til ikke at give de 'fascistiske tosser' fra Gyldent Daggry omtale. Han mener, de er ligegyldige at bruge tid på.
Vi skal ikke tale mere om Gyldent Daggry, mener Morten Messerschmidt.
Vi skal ikke tale mere om Gyldent Daggry, mener Morten Messerschmidt. Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix/Arkiv

"Kære medier, skal vi ikke indgå en aftale om, at vi ikke giver disse fascistiske tosser fra Golden Dawn opmærksomhed. Kun ved at undlade at give dem opmærksom, giver vi dem kamp til stregen."

Sådan skriver Morten Messerschmidt, der sidder i Europaparlamentet for Dansk Folkeparti, i en facebookopdatering.

Opdateringen kommer i kølvandet på nyheden om, at den græske ultranationalist Georgios Epitideios fra partiet Gyldent Daggry, der af modstandere bliver betegnet som nynazistisk, er inviteret til Folkemødet.

Morten Messerchmidt opfordrer altså medierne til at ligge låg på den omtale, der har været af den kontroversielle politiker, der om nogle uger gæster Folkemødet på Bornholm.

Hørt

Messerschmidt skriver endvidere i sin faceboookopdatering, at "Folkemødet er en hyldest til demokratiet og derfor giver det ingen mening, at fascister skal være en del heraf."

Facebookopdatering har kastet en del kommentarer af sig. Flere brugere mener, det er udemokratisk, ikke at give Gyldent Daggry taletid.

Blandt andet spørger Daniel:"Er det ikke fascistisk at udelukke folk, man ikke er enig med?"

Mens Jacob blot kvitterer Messerschmidts udmelding med et "Hørt".

Kontraproduktivt

Avisen.dk har forsøgt at få en kommentar fra Morten Messerschmidt, men han vil ikke give det græske ultranationalistiske parti yderligere opmærksomhed ved at kommentere på sin Facebookopdatering.

I en sms til Avisen.dk skriver han:

"Pointen med min opdatering er, at disse typer netop ikke bør få opmærksomhed. De er simpelthen for ligegyldige til at bruge tiden på. Derfor vil jeg betragte det som ret kontraproduktivt at medvirke til yderligere omtale."

På spørgsmålet, om hans facebookopdateringen så ikke også er kontraproduktiv, svarer Morten Messerschmidt:

"I kunne jo følge min opfordring."

Kære medier, skal vi ikke indgå en aftale om, at vi ikke giver disse facistiske tosser fra Golden Dawn opmærksomhed. Kun...

Posted by Morten Messerschmidt on 15. maj 2015

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.