Merkel erkender fejl i håndtering af flygtningekrise

Vi så ikke nødvendigheden af at finde en fælles europæisk løsning, siger Merkel om flygtningekrise.

Tyskland og andre lande i EU vendte alt for længe det blinde øje til den flygtningekrise, der var ved at opstå ved de ydre grænser.

Det siger Tysklands forbundskansler, Angela Merkel, i et interview der offentliggøres onsdag.

Kansleren har fået kritik i hjemlandet for sin åbne flygtningepolitik, efter at hun i 2015 lod omkring 1,1 millioner migranter komme til Tyskland for at søge asyl.

"Wir schaffen das", som Merkel sagde for et år siden - vi klarer det. Men denne politik er ikke hilst velkommen alle steder i Tyskland.

- Der er politiske sager, som man kan se komme, men ikke rigtigt registrerer i befolkningen på det tidspunkt - og i Tyskland ignorerede vi problemet for længe og så ikke nødvendigheden af at finde en fælles europæisk løsning, siger hun i interviewet med Süddeutsche Zeitung.

Kansleren siger også, at Tyskland og resten af EU må være tålmodige og udholdende. For flygtningeproblematikken vil blive langvarig.

- Vi håndterede ikke problemet på en passende måde, mener Merkel.

- Det gælder også beskyttelsen af Schengen-områdets ydre grænser, siger hun med henvisning til de åbne grænser internt i EU.

Merkels konservative parti, CDU, ventes at gå tilbage ved to delstatsvalg i næste måned. Det skyldes til dels kanslerens flygtningepolitik, mener iagttagere.

/ritzau/Reuters

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.