Merete måtte overnatte på jobbet: Ingen løn for overarbejde

Restaurant snød Merete for overarbejdsbetaling og lønforhøjelse, selvom hun arbejdede så meget, at hun måtte overnatte på sin arbejdsplads.
Selvom Merete knoklede så mange timer i døgnet, at hun tit kun fik et par timers søvn om natten på arbejdspladsen, fik hun ikke betaling for overarbejde.
Selvom Merete knoklede så mange timer i døgnet, at hun tit kun fik et par timers søvn om natten på arbejdspladsen, fik hun ikke betaling for overarbejde. Diana Holm / Scanpix

Mængden af overarbejde var så massiv, at hun ofte måtte overnatte på jobbet for at nå et par timers søvn fra hun fik fri og til hun skulle møde igen.

Alligevel måtte Merete Fleischer ikke skrive overarbejdstimer ind i lønsystemet, og oven i købet blev hun snydt for en lovet lønforhøjelse, skriver Fagbladet 3F.

Merete Fleischer var ansat som souschef Monarch Harte Syd ved Kolding. Hun havde i flere år knoklet uden overarbejdsbetaling. Først da hendes 13-årige søn flyttede hjem til sin far, fordi hun aldrig var hjemme, og hun samtidig blev snydt for en lovet lønforhøjelse, reagerede hun.

"Det var simpelthen så uretfærdigt. Jeg havde knoklet i fire år og flere gange påpeget, at jeg havde alt for meget at lave. Min chef lovede mig hele tiden, at det nok skulle blive bedre," fortæller Merete Fleischer til Fagbladet 3F.

Hun blev forfremmet og fik dermed flere opgaver og lønforhøjelse, men i sidste øjeblik sparede chefen lønforhøjelsen væk.

Merete Fleicher har nu fundet et andet job.

SSP Denmark A/S, der ejer Monarch, har ikke villet kommentere sagen.

Kilde: Fagbladet 3F.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.