Merete har ventet på fleksjob i årevis: "Jeg er ikke kræsen"

Merete Spilcker har været arbejdsløs i over tre år, ligesom 1699 andre fleksjobbere. Hun oplever, at der er arbejdsgivere, der stadig ikke ved, hvad fleksjob er
48-årige Merete Spilcker fik fleksjob til 2002 og har haft arbejde til 2011. Men siden har hun haft svært ved at finde et nyt job. 
48-årige Merete Spilcker fik fleksjob til 2002 og har haft arbejde til 2011. Men siden har hun haft svært ved at finde et nyt job.  Privatfoto

Mens medierne er fulde af udfaldstruede dagpengemodtagere, så fylder mennesker som 48-årige Merete Spilcker meget lidt. Selvom der faktisk er 1699 andre danskere, der er i samme situation som hende.

Hun har været arbejdsløs i tre år, men eftersom hun ikke er en del af dagpengesystemet, kan hun ikke falde ud.

Merete Spilcker er langtidsledig fleksjobber.

Hun kan ikke arbejde mere end 10-15 timer om ugen på grund af angst, depression og en ryglidelse.

Lige da hun blev fleksjobber i 2002 fik hun flere job og var i arbejde frem til 2011. Men siden har hun ikke kunnet finde noget.

”Det er svært. Mange arbejdsgivere kender stadig ikke fleksjob, og der bliver også skrevet meget negativt om det i medierne. Det tror jeg også, betyder noget,” siger Merete Spilcker.

"Jeg er ikke kræsen"

Når fleksjobbere er arbejdsløse, får de ledighedsydelse, der er mellem 60 og 89 procent af dagpengene, og det kan de blive ved med at få, så længe det skal være.

Hun søger job i køkken, som kontormedhjælper eller piccoline.

”Fabriksarbejde vil også være ok. Jeg er ikke kræsen,” siger hun.

Men indtil videre har det ikke hjulpet. Hun går til møde hver tredje måned hos sin sagsbehandler og bliver også af og til ringet op af en jobkonsulent, hvis der er nogle relevante fleksjob.

Senest har hun selv bedt om at blive sendt i praktik i et køkken og har været på jobsøgningskursus.

”Man skal selv rubbe neglene og søge. Det er ikke noget, der bare kommer til en, og det synes jeg faktisk er i orden,” siger hun.

Selvom der er gået tre år, håber Merete Spilcker stadig, at hun snart finder et job.

”Der må være noget et eller andet sted,” siger hun

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.