Merete er Danmarks bedste kollega: Et fantastisk skulderklap

48-årige Merete Bertelsen fra Aalborg blev sidste år kåret til landets allerbedste kollega. Nu skal en ny vinder af prisen kåres.
- Det var en god kollega, der nominerede mig, og jeg fik lov at læse, hvad hun havde skrevet. Jeg græd simpelthen, da jeg læste det, fortæller Merete, som blev kåret som Danmarks bedste kollega.
- Det var en god kollega, der nominerede mig, og jeg fik lov at læse, hvad hun havde skrevet. Jeg græd simpelthen, da jeg læste det, fortæller Merete, som blev kåret som Danmarks bedste kollega. Foto: Henrik Petit

Har du en rigtig god kollega? Sådan en, som altid giver et smil på læben, en hjælpende hånd eller lytter til dine idéer?

Det har de på AMU Nordjylland i Aalborg. Her er 48-årige Merete Bertelsen nemlig ansat som direktionssekretær. Det har hun været i 22 år, og hun er så vellidt på arbejdspladsen, at hun sidste år blev kåret som Danmarks allerbedste kollega 2015.

Nu gør fagforbundet HK klar til at finde en ny vinder for 2016. Men Merete Bertelsen husker stadig tydeligt, hvordan det var at blive nomineret til prisen.

- Det var en god kollega, der nominerede mig, og jeg fik lov at læse, hvad hun havde skrevet. Jeg græd simpelthen, da jeg læste det. Det er noget af det sødeste, jeg nogensinde har fået at vide. Det var et fantastisk skulderklap, husker Merete Bertelsen.

Som direktionssekretær er det hendes opgave at hjælpe ledelsen i AMU Nordjylland, som tilbyder en lang række kurser og uddannelser. Men hun har også andre opgaver, hvor hun er i tæt kontakt med resten af de ansatte.

- Det var først til sidst, det gik op for mig, at jeg havde vundet. Det var fantastisk og helt uventet.
Merete Bertelsen, Danmarks bedste kollega 2015

Turde ikke tro på det

Merete Bertelsen fik prisen som landets bedste kollega til et stort arrangement i Cirkusbygningen i København. Prisen blev uddelt af fagforbundet HK i et samarbejde med Dansk Erhverv og Kommunernes Landsforening.

Merete Bertelsen (nr. 3 fra venstre) vandt hovedprisen. Her står hun flankeret af vinderne af priserne som henholdsvis den mest engagerede, mest ansvarlige og mest hjælpsomme kollega. Foto: Henrik Petit

Da vinderprisen skulle uddeles, stod Merete Bertelsen på scenen i Cirkusbygningen sammen med ni andre nominerede. Inden den endelige vinder blev afsløret, blev der læst op af en tekst. Her blev det forklaret, hvorfor juryen havde valgt lige netop Merete Bertelsen - uden dog at nævne hendes navn før til allersidst.

- Jeg stod og tænkte, at noget af det godt kunne passe på mig. Men jeg turde ikke helt tro på det. Det var først til sidst, det gik op for mig, at jeg havde vundet. Det var fantastisk og helt uventet, fortæller en glad Merete Bertelsen.

Nominér din kollega

Har du Danmarks bedste kollega? Så kan du nominere ham eller hende indtil 30. september på dette link. Vinderen bliver kåret 15. november 2016 i Cirkusbygningen i København.

UDVID

Gør arbejdet bedre

For Merete Bertelsen er det enormt vigtigt at have gode kolleger og at være en god kollega selv. Det gør ikke kun, at man føler sig glad og godt tilpas på arbejdet, mener hun. Det betyder også, at man rent faktisk kan løfte arbejdsopgaverne meget bedre.

- Det gør, at man føler, det er i orden at spørge om hjælp eller få vendt nogle ting i åbenhed. Alle er lidt pressede på min arbejdsplads lige nu, fordi der er mange opgaver. Derfor er det super, at vi kender hinanden godt og kan være helt åbne over for hinanden, fortæller Merete Bertelsen.

Det har været medvirkende til, at hun har arbejdet i AMU Nordjylland i ganske mange år.

- Jeg har været her i 22 år, og derfor er man jo meget tæt knyttet til kollegerne. Der er også mange andre, der har været her længe, og det er jo fordi, vi er utrolig glade for vores arbejdsplads, siger Merete Bertelsen.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.