Mere Wozniacki-succes: Slår verdens nummer otte

Caroline Wozniacki er klar til tredje runde i Tokyo efter sejr i tæt tresætter over Carla Suárez Navarro.
Caroline Wozniacki skulle bruge næsten tre timer, inden sejren var sikret mod Carla Suárez Navarro.
Caroline Wozniacki skulle bruge næsten tre timer, inden sejren var sikret mod Carla Suárez Navarro. Foto: Kazuhiro Nogi/AFP

I mere end 11 måneder prøvede tennisspilleren Caroline Wozniacki ikke at besejre en spiller fra top-ti. Nu har hun gjort det tre gange inden for de seneste godt tre uger.

Onsdag vandt Wozniacki således over spanieren Carla Suárez Navarro, der rangerer som nummer otte i verden.

Med cifrene 7-6, 4-6, 6-4 vandt danskeren for femte gang i seks indbyrdes møder med Navarro og banede sig vej til tredje runde ved WTA-turneringen Pan Pacific Open i Tokyo.

Wozniacki måtte slide sig igennem et jævnbyrdigt første sæt og var i kontrol i andet sæt, inden spanieren lancerede et comeback og tvang kampen ud i et afgørende sæt. Her kom danskeren godt tilbage ovenpå en regnvejrspause og vandt 6-4.

Fra starten af kampen havde danskeren besværligheder i egen serv, mens Navarro med større sikkerhed holdt serv.

Ved 2-2 gik den ikke længere for Wozniacki, der blev brudt efter at have været nede med breakbolde i alle sine partier.

Foran 4-3 og 40-15 var spanieren godt på vej til at komme på 5-3, men her steppede Wozniacki op, vendte partiet på hovedet og brød for første gang til 4-4.

Så var danskeren ovenpå. Hun kunne dufte sætsejren foran 5-4 og med 30-0 i modstanderens serv. Men spanierens favoritvåben - ethåndsbaghånden - slog til gang på gang og sendte sættet ud i en tiebreak.

Her fulgtes spillerne ad frem til 4-4, inden Wozniacki sluttede godt af og vandt sættet efter 7-4 i tiebreaken. 65 minutter strakte sættet sig over.

I store perioder af første sæt havde Wozniacki haft svært ved at finde vinklerne til at slå vindere, men det blev bedre i starten af andet sæt, hvor danskeren brød i første parti og holdt serv rent til 2-0.

Den danske tennisstjerne var dog flere gange nede med breakbolde, og Navarro brød til 4-4. Det gav spanieren overtaget, og endnu et servegennembrud sikrede hende andet sæt 6-4.

Navarro tog det femte parti på stribe til 1-0, og derfor kom en regnvejrspause belejligt for Wozniacki, der vendte 0-1 til 3-1 efter afbrydelsen.

Ganske vist brød spanieren tilbage til 3-3, men Wozniacki svarede prompte tilbage med et overbevisende brud til 4-3.

Denne gang holdt danskeren fast og servede sejren hjem til 6-4. Hun overlevede to breakbolde, inden hun udnyttede sin anden matchbold.

Wozniacki nåede semifinalen i Tokyo sidste år, og der er gode muligheder for at gentage bedriften i år. I fredagens kvartfinale møder hun enten Yulia Putintseva fra Kasakhstan, der rangerer som nummer 38 i verden, eller polske Magda Linette, der er nummer 109.

Putintseva og Linette tørner sammen torsdag i ottendedelsfinalen.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.