Mere kritik af DF: Løber fra social dumping-løfter

- De bryder deres løfter til vælgerne, lyder kritikken af Dansk Folkeparti, efter det er kommet frem, at den nye finanslov skærer næsten 30 millioner kroner fra indsatsen mod social dumping.
DF er lutter tomme løfter, når det kommer til social dumping, mener kritikere fra venstrefløjen. 
DF er lutter tomme løfter, når det kommer til social dumping, mener kritikere fra venstrefløjen.  Foto: Martin Sylvest Andersen/ Scanpix/Arkiv

Dansk Folkeparti løber igen fra deres valgløfter.

Sådan lyder kritikken fra flere partier, efter at et nyt svar fra Finansministeriet viser, at der til næste år skæres gevaldigt i indsatsen mod social dumping.

Med den nye finanslovsaftale, som forventes at blive vedtaget torsdag, skærer regeringen med støtte fra Dansk Folkeparti 29,9 millioner kroner på indsatsen mod social dumping i 2016. Det har finansministeren netop oplyst i et svar til beskæftigelsesudvalget.

Og besparelsen på næsten en femtedel vækker harme på venstrefløjen.

Enhedslistens social dumping-ordfører Henning Hyllested mener, at Dansk Folkeparti med finansloven bliver taget med bukserne nede.

- De 30 millioner, der skæres på indstasen mod social dumping i 2016, stemmer jo ikke overens med, hvad Dansk Folkeparti lovede deres vælgere før og under valgkampen, siger Hyllested til Avisen.dk.

S: DF begår løftebrud

Også Socialdemokraterne kalder det for hyklerisk, at Dansk Folkeparti tidligere har blæst sig op på at skærpe indsatsen mod social dumping, men nu støtter en finanslov, der barberer indsatsen med næsten 30 millioner kroner næste år.

- Dansk Folkeparti begår løftebrud. De bruger ikke deres mandater til at levere, hvad de har lovet vælgerne. Og konsekvensen er en stigning i sort arbejde og social dumping, hvor danske lønmodtagere risikerer at miste deres arbejde til nogen, der underbyder dem med dårligere løn- og arbejdsvilkår, raser social dumping-ordfører Jeppe Bruus (S).

Tilbage i juni fastslog gruppeformand Peter Skaarup (DF) inden folketingsvalget, at social dumping var et vigtigt emne for Dansk Folkeparti.

- Hvis Dansk Folkeparti bliver støtteparti for en anden regering, er det klart, at det bliver muligt at stille nogle meget kontante krav. Og der har vi altså udvalgt os social dumping som en af de ting, som vi SKAL stå fast på, sagde Peter Skaarup før valget.

Han gav dengang udtryk for, at Dansk Folkeparti kunne skabe større resultater på social dumping-området sammen med en blå regering, end hvad den forrige regering med Helle Thorning-Schmidt i spidsen havde formået.

Tomme løfter

Skaarups udmeldninger bliver idag betegnet som "tomme løfter" af Enhedslisten.

Det kommer især bag på Henning Hyllested, at Dansk Folkeparti er gået med til, at der til næste år skæres 10 millioner kroner på indsatsen mod cabotagekørsel, som det fremgår af finansloven.

Han mener, at Dansk Folkepartis tætte samarbejde med regeringen er skyld i, at de nu må løbe fra valgløfterne.

- De er blevet fanget i at være tæt på magten og skulle opretholde den smalle venstre-regering, lyder det fra Henning Hyllested.

DF: Vi er ikke i mål

Hos Dansk Folkeparti afviser social dumping-ordfører Peter Kofod Poulsen, at der er tale om løftebrud. Han understreger, at det kunne have set meget værre ud for området, hvis det ikke havde været for Dansk Folkepartis indflydelse.

Men han erkender, at Dansk Folkeparti ikke er nået helt i mål med finansloven.

- Vi vil rigtig meget på social dumping-området, og derfor har vi blandt andet været med til at bevare politiets kontrol med social dumping og cabotagekørsel, som regeringen ellers ville afskaffe helt, pointerer Peter Kofod Poulsen (DF).

Han mener ikke, at DF med deres støtte til finansloven er gået på kompromis med deres valgløfter.

- Vi har opnået det bedst mulige og vi har fået pillet de værste ting ud af denne finanslov, fastslår Peter Kofod Poulsen.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.