Meningsløse priser i bus og tog: Så meget svinger de

Statsrevisorerne har kritiseret de usammenhængende billetpriser i bus og tog.
Det er langt fra sikkert, at de korteste ture med bus og tog er billigere end de længere, lyder kritikken af de svingende billetpriser i dag fra Statsrevisorerne.
Det er langt fra sikkert, at de korteste ture med bus og tog er billigere end de længere, lyder kritikken af de svingende billetpriser i dag fra Statsrevisorerne. Foto: Scanpix

Der er ingen logik i de svingende og ofte ugennemsigtige priser i den kollektive trafik på tværs af landet.

Sådan lyder kritikken fra Statsrevisorerne. Rigsrevisionen har samlet nogle af de ikke altid lige logiske priseksempler, skriver Politiken.

Tager man eksempelvis toget fra København til Hvalsø, så koster en enkeltbillet 30 kroner mere end en enkeltbillet til Tølløse. Det på trods af, at turen til Tølløse er omkring otte kilometer og fem minutter længere. Det kan altså bedre betale sig, at købe en billet til Tølløse, selvom man står af i Hvalsø. Bruger man i stedet sit rejsekort er prisen på turen til Hvalsø lavere.

Et andet eksempel er fra Sydvestjylland. Her kan man rejse med toget fra Brøns til Bredebro for 23 kroner på sit rejsekort. Kører man i stedet på det samme tog fra Ribe til Brøns, en tur der er kortere, koster det mere, nemlig 30 kroner. På den ene tur kører man inden for takstområde Sydjylland Syd, mens man på den anden tur krydser ind i takstområde Sydjylland Vest. Deraf prisforskellen.

Se flere eksempler her.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.