Mega-bøde til ungarske chauffører: Kørte seks døgn i streg

Bøden lød på i alt 500.000 kroner, da to chauffører blev stoppet i en hollandsk registreret lastbil.
Chaufførerne forklarede, at de havde skiftedes til at køre, og at den chauffør, der ikke sad bag rattet, var blevet transporteret videre til næste stop i en minibus med tre sæder, som kunne laves om til en seng.  Arkivfoto.
Chaufførerne forklarede, at de havde skiftedes til at køre, og at den chauffør, der ikke sad bag rattet, var blevet transporteret videre til næste stop i en minibus med tre sæder, som kunne laves om til en seng. Arkivfoto. Foto: Colourbox/COLOURBOX.COM

Sydøstjyllands Politi kunne for nylig tage den helt store bødeblok frem, da de stoppede to ungarske lastbilchauffører på motorvejen ved Kolding.

Politiet kontrollerede chaufførernes køre- og hviletider og kunne konstatere, at lastbilen stort set havde kørt uafbrudt i de seneste seks døgn.

Chaufførerne forklarede, at de havde skiftedes til at køre, og at den chauffør, der ikke sad bag rattet, var blevet transporteret videre til næste stop i en minibus med tre sæder, som kunne laves om til en seng.

Da det imidlertid heller ikke er lovligt, blev de to ungarere hver forelagt en bøde på 100.000 kroner, mens den hollandske vognmand må betale 300.000 kroner.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.